2024.03.28, Csütörtök
Szakmai együttműködés – gyakorlati helyet kapnak a SWIETELSKY-nél a nyíregyházi diákok
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Szakmai együttműködés – gyakorlati helyet kapnak a SWIETELSKY-nél a nyíregyházi diákok

nyiregyhaza.hu

2022.09.07. 08:00 - Bíró Beáta

Az építőipari vállalat első lépésként az „ÉVISZ” egyik tantermét is felújította mintegy ötmillió forintból.

Hirdetés

Szakmai együttműködést kötött a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum („ÉVISZ”) és a SWIETELSKY Magyarország Kft. – számol be a partnerségről a nyiregyhaza.hu. Ennek keretében gyakorlatra fogadnak diákokat, akik a középiskolában építőipari, környezetvédelmi és vízügyi ágazatban kapnak technikusi képzést.

A cég első körben 4 fő 11. évfolyamos magasépítő technikus tanuló összefüggő szakmai tapasztalatszerzését biztosítja, valamint a megállapodás értelmében vállalta az iskola vezetésével közösen kiválasztott szaktanterem felújítását mintegy ötmillió forint értékben. A megújult környezetben a diákok megismerkedhetnek a cég tevékenységi körével és referenciamunkáival.

 

„Nekünk fontos az, hogy a szakmai utódaink képzésében részt vehessünk, az iskolapadban kapnak egy nagyon jó elméleti tudást, de hogy ez komplex legyen, ahhoz gyakorlati tudásra is szükség van. Mi ehhez biztosítunk lehetőséget 4 főnek az itt tanulók közül, az arra érdemeseknek egy továbbképzési lehetőséget adunk arra, hogy az elmélet után gyakorlati tudást is összeszedjenek” – mondta Bognár Árpád, a SWIETELSKY Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A technikum igyekszik biztosítani a szakképzett munkaerőt

 

„Nagyon fontos, hogy az iskola a duális partnerrel együtt végezze a képzést, így kerülhetnek ki jól képzett szakemberek. Az ÉVISZ mindig törekedett arra, hogy jó középvezetőket képezzen” – erről már Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója beszélt.

Hozzátette, az elmúlt időszakban számos változás történt a szakképzésben, amelyhez a város támogatása az infrastrukturális fejlesztéseken túl a szakmai együttműködésekben is érezhető.

„Érdemes megnézni az iskolát az udvarral is bezárólag, nagyon komoly forrást nyertünk néhány éve az itteni felújításokra. Örülök neki, hogy a SWIETELSKY kialakított egy stratégiai együttműködést az iskolával, melynek keretében szakmai gyakorlatra fogadnak diákokat, de most első körben egy gyönyörű tantermet újított fel. Nagyon fontos, hogy a szakképzés infrastrukturális feltételei meglegyenek, de természetesen a legfontosabb a tanári kar. Az önkormányzat mindig kiemelten támogatja a képzést, bármely iskolában, ami most talán a szakképzésére fokozottan is igaz, ugyanis most beindult és dübörög a munkahelyteremtő gazdaságfejlesztési programunk.”

 

A cégnek szívügye a szakma és a fiatalok segítése 

A SWIETELSKY Magyarország Kft. elkötelezett a fiatalok szakmai támogatása mellett. Ezt mutatja az is, hogy a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel együtt ösztöndíjprogramot indított a BME hallgatóinak. Ennek keretében a hallgatók bepillantást nyerhetnek a SWIETELSKY két magyarországi leányvállalatának működésébe, projektjeibe és gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek az egyes beruházások helyszínein.

 

Iparági hírekSwietelsky Magyarország Kft.Nyíregyházaépítőiparoktatás

Hírlevél

Hirdetés