2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Bolognában mutatták be a Mapei bevonatcsaládjának legújabb fejlesztéseit
Fotók: Mapei Kft.

Bolognában mutatták be a Mapei bevonatcsaládjának legújabb fejlesztéseit

magyarepitok.hu

2022.10.10. 07:49 - Bíró Beáta

Az építési anyagokat gyártó élvonalbeli olasz vállalat újdonsága: a multifunkcionális vízálló építőlemez mosdókhoz, fürdőszobai bútorokhoz.

Hirdetés

A 70-es évek, a retro, a természeti motívumok alkalmazása az új trend. Ez derült ki Bolognában, ahol szeptember végén 39. alkalommal rendezték meg a Cersaie-t, a világ legjelentősebb nemzetközi építészeti és fürdőszobai kerámia kiállítását.  

Idén gyakorlatilag mindent lehetett látni: eredeti és újraértelmezett márvány, fa és kő mintákat, növényi nyomatokat, virágokat és a 70-es éveket idéző csíkokat, mintákat és színeket a rikítótól a pasztellig, az élénk színűtől a minimalizmusig, a vadtól a visszafogottig, a fényesektől a mattig. Továbbra is divatosak a rozsda és arany árnyalatú burkolatok, az antik motívumok, valamint a modern, 3 dimenziós minták. Egyre népszerűbbek tapétához megtévesztően hasonlító burkolatok.

A kiállításon az építési anyagokat gyártó élvonalbeli Mapei Kft. is bemutatta újdosnágait. Kiemelt figyelmet kapott, e változatos burkolat irányzatokat jól kiegészítő Mapei Ultracolor Plus fugázó család, amely új színekkel bővülve már 40 féle színben érhető el.

 

 

Újabb innovációkkal rukkolt elő a Mapei

A cég hitvallása: ahhoz, hogy egy vállalat növekedni tudjon a globális piacon, versenyképesnek kell lennie. Ezért a Mapei az éves forgalom 5 százalékát a kutatás-fejlesztésre fordítja. A cég számára a kutatás és az innováció a növekedés mozgatórugói.

 

 

Ennek e felfogásnak az eredményeképp a kiállításon bemutatták a Mapei bevonatcsaládjának legújabb fejlesztéseit. A közönség megismerhetett többek között két speciális vízbázisú festéket.

  • A kifejezetten nedves környezetekre, például fürdőszobákba és konyhákba való Dursilite Igea, és a Dursilite Gypsos, amely gipszkarton falakra alkalmas.
  • Szintén újdonság a Mapecoat Act zománcos falfesték, amelyről a foltok könnyen eltávolíthatók.

A Cersaie legnépszerűbb Mapei innovációja a Mapeguard Board multifunkcionális vízálló építőlemez volt, melyből könnyen építhető mosdó vagy más fürdőszobai, wellness bútor. Sőt a technológia károsodott falfelületek kiegyenlítésére is alkalmas vakolat helyett.

Iparági hírekMapei Kft.építési anyaginnovációfürdőszobaBologna

Hírlevél

Hirdetés