2024.06.18, Kedd
Az építőiparba vetett bizalmát üzente meg a piacnak a Construmán a Leier
Fotók: Leier Hungária Kft.

Az építőiparba vetett bizalmát üzente meg a piacnak a Construmán a Leier

magyarepitok.hu

2023.04.19. 12:50 - Szabó Ákos

A hét hazai betonüzemet és két téglagyárat működtető cégcsoport látványos standján országszerte keresett építőanyagok, innovatív, környezetkímélő megoldások és rugalmas optimizmus fogadta az érdeklődőket.

Hirdetés

Idén is a fővárosi Hungexpo területén tartották meg az immár 41. alkalommal megrendezett Construma Nemzetközi építőipari szakkiállítást. Az április elején lezárult rendezvényen mintegy 500 magyar és külföldi kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait: öt nap alatt több mint 30 ezer látogató volt kíváncsi Construma programjaira. A magyarországi építőipar csúcsrendezvényén a hazai szerkezetépítési építőanyaggyártók közül a Leier Hungária Kft. egyedüliként képviseltette magát különálló installációval, ezzel is kifejezve bizalmát az ágazat jövője iránt.

 

A képre kattintva galéria nyíilik (fotók: Leier Hungária)

A hét magyarországi betonüzemmel és két téglagyárral is rendelkező cégcsoport termékkínálatáról, a kiállításon szerzett tapasztalataikról és a magyar piaci helyzet kilátásairól Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője segítségével tájékozódtunk, aki a helyszínen személyesen is képviselte a vállalatot. Mint megtudtuk,

a Leier idén is a teljes termékpalettával volt jelen a Construmán: minden termékcsoportból volt kiállított termékük és ezeket a termékeket szakértő tanácsadók mutatták be az érdeklődőknek.

 

Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője

 

Ezek a termékek keltették fel a legnagyobb érdeklődést

A látogatók figyelme 2023-ban a Leier filigrán technológiával előregyártott vasbeton szerkezeteire fókuszálódott a legnagyobb mértékben: a kéregfalak, kéregelemes födémek és lépcsők is sokak figyelmét felkeltették. Ez azért sem meglepő, mert az ezekből kialakított épületek

  • teljes mértékben földrengésbiztosak,
  • a nagy tömegüknek köszönhetően kiváló a hőtartó képességük,
  • illetve hangszigetelés szempontjából is az egyik legjobb műszaki megoldást képviselik.

 

 

Az ilyen szerkezetek könnyen kiegészíthetőek a Leier egyéb égetett kerámia, beton és fabeton, vagy éppen Durisol falazó elemeivel. A cégcsoport egy teljes kiállítási blokkot látványosan kitöltő felvonulási terén ez utóbbi termékeket is meg lehetett tekinteni.

Emellett a felújítást tervezők figyelmébe is változatos megoldásokat kínáltak a tanácsadók. Többek között:

  • kéményrendszereket,
  • térköveket,
  • fagyálló teraszlapokat és
  • az új, hajdúszoboszlói Leier üzemben legyártott sík- és hullámos betoncserepeket.

 

 

A fenntartható építkezés hangsúlya egyre jelentősebb Magyarországon

Az innováció és a fenntarthatóság jegyében a Leier klímafal és klímafödém elemeket is bemutatták, szintén jelentős érdeklődés mellett.

A klíma-elemekkel épített házak nem csak alacsony rezsiköltséggel üzemeltethetők, hanem rendkívül kellemes lakóklímával is rendelkeznek

- mutatott rá Komlós Andor.

 

 

Kifejtette: a hűtő-fűtő csövezéssel ellátott betonelemekben a nagy hőleadó felület miatt télen alacsony hőfokú vízzel is megfelelő hőmérsékletet tudnak biztosítani, nyáron pedig a hőszivattyúból nyert hideg víz úgy biztosít egyenletesen hűvös szobát még a legnagyobb melegben is, hogy közben nem kell félni a megfázás veszélyétől.

 

 

A Leier most is segítséget nyújt azoknak, akik építkezni szeretnének

Az ügyvezetőt megkérdeztük arról is, milyen trendeket lát a tágabb magyar építőiparban és hogyan látja a cégcsoport szerepét egy kihívásokkal teli helyzetben.

„A Leier még a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben is hisz a jövőben, ezt mutatja a Construmán való jelenlétünk is, hiszen egyetlen szerkezeti építőanyag gyártóként állítottunk ki” – mutatott rá Komlós Andor, majd arról beszélt: tapasztalataik szerint az építkezők kivárnak, a közeljövőben kormányzati támogatásra, vagy éppen alacsonyabb kamatkörnyezetre számítanak.

 

 

„Nagyon reméljük, hogy mielőbb megvalósul a kedvezőbb gazdasági környezet és elindulhatnak az építkezések, amelyekre az országnak nagy szüksége van, hiszen még sajnos nagyon sok rossz minőségű lakóépülettel találkozhatunk hazánkban. Minden esetre, mi rugalmasan kezeljük a jelenlegi helyzetet, igyekszünk minél több segítséget megadni az építésbe kezdő családoknak és cégeknek”

- fejtette ki.

Zárásként pedig emlékeztetett: a Leier Hungária értékesítő tanácsadói ennek megfelelően június 30-ig tavaszi akcióval és egyedi csomag-ajánlatokkal várják az építkezőket és az építkezni vágyókat.

 

 

Galéria

Iparági hírekLeier Hungária Kft.iparági elemzésConstrumaépítőipari alapanyagokfenntartható építési megoldások

Hírlevél

Hirdetés