2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Újabb díj a Zene Házáért: az Év Tetője 2023 pályázat egyik győztese a Metal Hungária 
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Újabb díj a Zene Házáért: az Év Tetője 2023 pályázat egyik győztese a Metal Hungária 

magyarepitok.hu

2023.05.22. 17:28 - Bíró Beáta

A szakmai megmérettetés célja, hogy népszerűsítse a tetőfedő szakmát és példát mutasson a jövő szakembereinek.

Hirdetés

Kihirdették az Év Tetője 2023 pályázat nívódíjasait, kategória- és különdíjasait, valamint az elismerő oklevéllel jutalmazott pályázatokat. A 34 évvel ezelőtt létrehozott díjjal az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége a magyar tervezők és kivitelezők nemzetközi színvonalú munkáit ismerik el.

A verseny ma már a térség legrangosabb szakmai elismerése, amely az építészeti, műszaki, technológiai, gazdaságossági szempontoknak egyaránt megfelelő tetőfedő munkákat népszerűsíti, hogy ezzel is példát mutasson a jövő szakembereinek.

A szakmai eseményére idén 69 pályamű érkezett a legjobb kivitelezőktől, a nemzetközi zsűri minőségi és esztétikai szempontok alapján döntött. Nívódíjat kapott – a többi között - a Metal Hungária Holding Zrt. a Magyar Zene Háza tetőszigeteléséért. Szintén a Magyar Zene Házán végzett munkájáért, a legjobb tervezőnek járó díjat Reisch Richárd és Varga Bence kapták. A Magyar Építő Zrt. kivitelezésével megvalósult különlges kialakítású épület számos építészeti díjat nyert. 

 

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Nívódíjjal jutalmazták még a Nyugati pályaudvar tetőfedésének kivitelezőjét, a Horex Kft.-t, amely korábban a budai várban, a királyi lovarda építésén is dolgozott, valamint egy fonyódi irodaház tetőfedőjét, Tóth Árpádot.

A fertődobozi obszervatórium homlokzatburkolatáért Mácsai Szabolcs, Nagy Tamás, valamint a Márk-Bádog vehette át az elismerést. Elismerő oklevelet 9, különdíjat 11, kategóriadíjat szintén 11 pályaműnek ítéltek oda.

Iparági hírekMetál Hungária Holding Zrt.Magyar Építő Zrt.Magyar Zene HázaBudapestLiget Budapest ProjektVárosligetHorex Kft.

Hírlevél

Hirdetés