2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Modern szakképző centrumban tanulhatnak a kecskeméti diákok
Főkép: KÉSZ Csoport (Illusztráció)

Modern szakképző centrumban tanulhatnak a kecskeméti diákok

magyarepitok.hu

2023.06.01. 18:28 - Bíró Beáta

A fiatalok a korszerű tantermekben, laborokban magas színvonalú gyakorlati képzésben részesülhetnek.

Hirdetés

Ágazati Képzőközpontot hozott létre a Kecskeméti Szakképző Centrum, válaszul a gyorsan változó gazdasági igényekre. A GINOP-projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 263 millió forint európai uniós támogatás segítségével. A létesítményt 2023. május 31-én adták át.

A Kecskeméti Ágazati Képzőközpont biztosítja a vállalkozások számára a versenyképes munkaerőt. A fejlesztés eredményeként a központ olyan képzésre ad lehetőséget a diákok számára, amely a legújabb ipari es technológiai trendeket tükrözi. A létesített korszerű szaktantermek és laborok megfelelnek az IPAR 4.0 elvárásainak.

A felszerelések és berendezések lehetővé teszik a hallgatók számára a gyakorlati képzés magas színvonalú elvégzését. Emellett számos digitális tananyag, kis videó és projekt készült, amelyek segítik a tanulást és támogatják a diákokat a szakmai fejlődésben.

 

 

A projekt keretében továbbá létrejött egy nonprofit kft., amely egy működő egységet alkot a Kecskeméti Szakképzési Centrum, az Univer Coop Zrt. es a KÉSZ Holding között. Az alapítók elkötelezettek a kecskeméti szakképzés fejlődése iránt és kiemelkedő feltételeket teremtettek három ágazatban: kereskedelem, gépészet, valamint elektronika es elektrotechnika területen. Kiemelt hangsúlyt kapott a modern infrastruktúra kialakítása.

A KÉSZ Csoport jelentős szerepet vállal a hazai szakképzésben, utánpótlás-nevelési tevékenységéről ITT írtunk részletesen.

A beruházásnak köszönhetően az Ágazati Képzőközpont megalakulása jelentős előrelépést jelent a kecskeméti szakképzés terén. Az infrastrukturális fejlesztések és a képzési programok színvonala lehetővé teszik a diákok számára a szakmai tudásuk gyarapítását és a gyakorlati tapasztalatok szerzését. Az összefogás a köz- és magánszféra között a sikeres együttműködés alapját képezi, és hozzájárul a gazdasági szektor versenyképességének és fejlődésének előmozdításához.

Iparági hírekKÉSZ CsoportKecskemétszakképzésGINOP

Hírlevél

Hirdetés