2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Építsd a jelent, alakítsd a jövőt: 15 helyszínen várja az érdeklődőket az idei Nemzetközi Zöld Építés Hete
Fotó: illusztráció, Magyar Építő Zrt. - Néprajzi Múzeum

Építsd a jelent, alakítsd a jövőt: 15 helyszínen várja az érdeklődőket az idei Nemzetközi Zöld Építés Hete

MTI

2023.08.21. 12:56 - Füzi Nikolett

2023-ban az eddiginél még színesebb programokkal várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete szeptember 11. és 15. között.

Hirdetés

Magyarországon az idén 15 helyszínen várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete szeptember 11. és 15. között - közölte az eseményt szervező Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC).

A 2009 óta, évről-évre megrendezésre kerülő, többnapos eseménysorozatról lapunkban is beszámoltunk már: tavaly a megnyitónak és az első programnak a Market Építő Zrt. Market 6.0 névre keresztelt székháza adott otthont, ahol az érdeklődők első kézből szerezhettek tapasztalatot a vállalat fenntarthatóságról vallott elveiről, illetve a Green Walk zöldépület-bejárás keretén belül szakmai vezetéssel is megismerhették a magasépítő cég számos innovatív megoldással felruházott irodaházát.

Mint azt a tájékoztatásban kiemelték, a programokkal a HuGBC célja az,

hogy jövőbemutató gyakorlati példákkal, szakmai beszélgetésekkel és gyakorlati műhelymunkával segítse elő az építésgazdaság és az ingatlanszektor szereplőinek innovatív gondolkodásmódját, a magyarországi épített környezet karbonmentessé alakítását.

Hangsúlyozták, a fenntarthatósági célok teljesítéséhez és az építési ágazat karbonmentes átalakulásához most kell konkrét, hatékony intézkedéseket tenni, pontosan ezért lett az „Építsd a jelent, alakítsd a jövőt!” a szlogenje az idei Nemzetközi Zöld Építés Hetének. Most kell ugyanis a megfelelő építőelemeket megfognunk a működőképes, és fenntartható jövő felépítéséhez.

 

 

A programok között az idén is lesz Green Walk

Az ingyenes, szakmai vezetéssel tartott sétákon a környezettudatos építés számos jó példája tekinthető meg. A választható épületek sorában idén szerepel például Budapesten a Mol Campus, mely az első olyan magyar épület, amely a brit BREEAM és az amerikai LEED rendszerekben is a legmagasabb szintű, kettős fenntarthatósági minősítést szerzett.

 

Fotó: budapart.hu - MOL Campus

 

Mindemellett a bejárásokon megtekinthető lesz a Városligetben két, számos díjazással is büszkélkedhető épület, a Néprajzi Múzeum, valamint a Magyar Zene Háza, Gyulán a Naturica Group bemutatóterme, Szegeden pedig a TILIA Irodaház.

 

Fotó: Magyar Építő Zrt. - Magyar Zene Háza

 

Az eseménysorozat programjaira a HuGBC honlapján lehet regisztrálni - olvasható az egyesület közleményében.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete 2009 óta fogja össze az ingatlanszektor, az építőipar és az építésgazdaság szereplőit, hogy közreműködésükkel részt vegyen a környezettudatos és fenntartható építést előmozdító építészeti szabályozás szakmai kidolgozásában. A HuGBC teljes jogú tagja nemzetközi World Green Building Council-nak.

Iparági hírekNemzetközi Zöld Építés HeteMarket Építő Zrt.Magyar Környezettudatos Építés Egyesületefenntarthatóságfenntartható építési megoldások

Hírlevél

Hirdetés