2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Rekord mértékben könnyíti meg az építést a Leier új Támfal blokkeleme 
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Rekord mértékben könnyíti meg az építést a Leier új Támfal blokkeleme 

magyarepitok.hu

2023.10.27. 14:17 - Bíró Beáta

A Leier Hungária Kft. legújabb terméke a legó kockákhoz hasonlóan illeszthető össze, egyszerűen átalakítható, szükség esetén pedig könnyedén szét is szedhető. 

Hirdetés

Új, számos előnnyel rendelkező termékkel robbant be a piacra a magyar szerkezeti építőanyag gyártás vezető szereplője, a Leier Hungária Kft. A cég több mint 35 éve gazdagítja a magyarországi építőipari piacot, innovatív megoldásokat kínálva a felmerülő ágazati igényekre. Napjainkban a hatékonyság hívószó lett, nemcsak emberi erőforrás, hanem anyagi értelemben is. Egyre több kivitelező ismeri fel, hogy előregyártott elemekkel rekord gyorsaságúvá válnak a kivitelezések, így csökken a zaj és por kibocsátás, valamint mérsékelhető a kézi munkaerő szükségessége és az anyagi költség.   

Az igényekre adott válaszként 2023 nyarán dobta piacra új termékcsaládját a Leier. A Támfal blokkelemek legnagyobb előnye a moduláris kialakítás, melynek köszönhetően rendkívül változatos a felhasználási területük. 

 

Fotók: Nagy MIhály/magyarepitok.hu

 

Sokoldalú felhasználhatóságát erősíti számos előnye, melyek közül kiemelkedő a gyors és egyszerű építés lehetősége, valamint az átépíthetőség. További pozitívuma, hogy az elemek alapozás nélkül is stabil építményeket tesznek lehetővé, miközben az újra felhasználható jellegük a fenntartható megoldásokat támogatja. 

A 27 fajta blokkelem versenyképes előnyökkel bír   

A Leier támfal blokk számos projekt megvalósítására nyújt lehetőséget: ideális választás építőipari vállalatoknak, építőanyag-kereskedőknek, építőanyag lerakatoknak, újrahasznosító és hulladékkezelő vállalatoknak, mezőgazdasági üzemeknek, betonüzemeknek, valamint fakereskedőknek is.  

 

 

A Leier támfal blokk kiváló megoldást jelent tárolók építéséhez is. A moduláris elv alapján a rendszerelemek a – legó kockákhoz hasonlóan - gyorsan és könnyedén összeállíthatók, igény esetén pedig könnyen szétszedhetők és átalakíthatók. Emellett az idomok újrahasznosíthatók.   

 

 

A falazat magassága és szélessége rugalmasan alkalmazkodik az aktuális követelményekhez. Az építkezés az aszfaltozott vagy betonból készült sík alapról is könnyedén elkezdhető. Az építés alapjául az alapidom szolgál, melyet 4 különböző méretben kínálnak. További öt idomot szintén 4, egyet pedig 3 méretben alakítottak ki, így az elemek összesen 27 geometriai kialakítással elérhetők.  

A Leier támfal blokkelemek között az alapidomon túl megkülönböztetünk félidomot, targoncázható idomot, ferde idomot, záró idomot, záró tetőidomot, valamint lábazati idomot. Ezek mindegyike, a lábazati idom kivételével, elérhető négyféle méretben is, így változatos felhasználási módot biztosítanak. 

A blokkelemekből 40, 60 és 80 cm falvastagságú támfal is építhető, a 80-as elem lábazati idommal kiegészítve pedig akár 4 méter magas depó építésére is alkalmas. 

 

 

Elképesztő hatékonysággal debütált a termék 

A Leier blokkelemek hatékony és rugalmas beépíthetőségét egy, már megvalósulás alatt lévő projekt bizonyítja. Győr-Moson-Sopron vármegyében, a Fertőd szomszédságában elhelyezkedő Sarródon egy meghatározó mezőgazdasági fejlesztéshez építenek be nagy mennyiségű Leier terméket. Az új építményekhez összesen 640 db 180x60x60-as Leier támfal blokkelemet szállítanak, amelyeket géptároló szín oldalfalának építéséhez, valamint gabonatároló kialakításához használják fel. A projekt során kiemelt szempont volt, hogy a betonfalak helyszíni kiegészítő alapozási munkák, illetve betonozás nélkül megépíthetőek legyenek, mivel egy működő gazdaságról van szó. 

 

 

Galéria

Iparági hírekLeier Hungária Kft.támfalelőregyártás

Hírlevél

Hirdetés