2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Tájépítészeti díjjal ismerték el az OTP M12 irodaházat
Fotók: Market Zrt./Facebook

Tájépítészeti díjjal ismerték el az OTP M12 irodaházat

magyarepitok.hu, Market Zrt./Facebook

2023.12.06. 11:20 - Szabó Ákos

A Market fővállalkozásával átadott központ ökológiai szempontból is kiemelkedő épület.

Hirdetés

A Magyar Tájépítészek Szövetsége 2023-ban is nyílt versenyben beérkezett pályaművek közül választotta ki a tájépítészeti nívódíjak nyerteseit. Az ünnepélyes díjátadón 10 kategóriában vehették át a győztes projektek képviselői a nívódíjakat, valamint két különdíjat is odaítélt a zsűri. Idén az értékelés során elsődleges szempont volt az ökologikus szemlélet.

 

Fotók: Market Zrt./Facebook

Ezt az elismerést nyerte el a Market Építő Zrt. kivitelezésében megépült OTP M12 irodaház is – derül ki a cég Facebook-posztjából. Mint írják, az M12 irodaház az 'Iparterületi, iroda környezeti, intézményi kertek' kategóriában lett győztes. Kiemelik, hogy tájépítészeti szempontból az érdem Gyüre Borbálát, Lád Gergelyt, Kántor-Turi Emesét (a Geum Műterem Kft. munkatársait), valamint Szentkirályi-Tóth Ferencet illeti közvetlenül.

 

Kertek a városban

Az M12, az OTP csoport új, Madarász Viktor utcai irodaháza nemcsak volumenében számít különlegesnek, de kertészeti megoldásaiban is kiemelkedik a hazai irodaház-építészet példái közül

– foglalják össze a bejegyzésben.

 

 

A közel 84.000 négyzetméter alapterületű új irodaház nyolc különböző szintjén előforduló bel- és kültéri zöldfelületek kialakítása mellett a tervezett földszinti kertet össze kellett kapcsolni a BSR irodaház meglévő, 100 %-ban aláépített kertjével, valamint a Babér u. 9 irodaház szintén meglévő, de termett talajon kialakított kertjével.

 

 

Lapunkban a projektről korábban ebben a cikkben számoltunk be bővebben galériával, illetve a MEVA zsaluinak a projektben betöltött szerepéről is közöltünk egy külön összefoglalót.

A díjátadó ünnepségen eseményen Windisch Mária, a Market Építő Zrt. kertészeti szakipari referense előadást tartott arról, hogy egy projekt során a fákat hogyan érdemes kezelni, milyen szempontok szerint kell biztosítani védelmüket.

 

 

Galéria

Iparági hírekMarket Építő Zrt.MEVA Zsalurendszerek Zrt.Geum Műterem Kft.OTP CsoportBudapesttájépítészetiparági hírek

Hírlevél

Hirdetés