2024.03.02, Szombat
Hét emelettel, 84 ezer négyzetméteren épült: ilyen lett az OTP új székháza - fotókkal
Fotók: Molnár Péter/Market Építő

Hét emelettel, 84 ezer négyzetméteren épült: ilyen lett az OTP új székháza - fotókkal

mti

2022.06.03. 11:23 - Hegedűs Gergely

A Market által kivitelezett új irodaház számos innovatív megoldással készült, a funkciói mellett a szimbolikája is fontos.

Hirdetés

Átadták az OTP Bank több tízmilliárd forint értékű beruházással megvalósult új irodaházát a XIII. kerületi Madarász utcában. A Market Építő Zrt. kivitelezésében épült, M12 nevet viselő 84 ezer négyzetméteres irodaház hét emelet magas, három szint földalatti mélygarázs tartozik hozzá.

Legutóbb szerkezetkész állapotban számoltunk be az épületről, akkor több mint 400 szakember dolgozott a projekten

Fotók: Molnár Péter/Market Építő

Az OTP Csoport Budapesten – a fiókhálózatot leszámítva – 27 különböző helyszínen működik, ezek közül számos egységet az új épületbe költöztetik. Az átköltözés az épületbe folyamatos, már mintegy ezren itt dolgoznak, a tervek szerint július közepére a bank több mint háromezer munkatársa már az új irodaházban végzi a munkáját. A Nádor utcában lévő székházépület továbbra is a központi irodaházként működik.


Sem a minőségből, sem az innovatív megoldásokból nem engedtek

Csányi Péter, a bank vezérigazgató-helyettese az épület pénteki megnyitó eseményén úgy fogalmazott: az M12 nem csupán egy irodaház, sokkal inkább szimbólum, azt az erőt és stabilitást jellemzi, amely magát az OTP Csoportot is. A számos innovatív megoldással négy év alatt elkészült épület több mint háromezer fő számára biztosít közösségi és irodateret - tette hozzá.   

Kiemelt figyelmet fordítottak a közösségi terek ideális kialakítására, hiszen az összetartás, a közösség ereje komoly szerepet játszik a bank sikereiben. A kivitelezés során sem a minőségből, sem az innovatív megoldásokból nem engedtek - fejtette ki.   


Az esővizet és a hulladékhőt is újrahasznosítják

Szrenkó Zoltán, az OTP ingatlanberuházási és ellátási igazgatóságának ügyvezetője arról tájékoztatott,

a közel 13 ezer négyzetméteres telken felépült, több mint 84 ezer négyzetméteres komplexum a LEED környezettudatos épületminősítési rendszer GOLD fokozatával rendelkezik.

Ezt a címet azért nyerhette el az M12 irodaház, mert olyan jövőbemutató és fenntartható megoldásokat alkalmaz, mint a korszerű gépészeti és elektromos rendszerek, a mennyezeti fűtés-hűtés, a hőszivattyú hulladékhőjének hasznosítása a melegvíz előállításához, az esővíz újrahasznosítása vagy az okos világításvezérlés.

Az épületben korszerű menedzsment rendszer is működik a különböző energia-előállító eszközök hatékony üzemeltetéséhez. A 878 férőhelyes parkolóházban 20 elektromos autótöltő is rendelkezésre áll.

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.irodaOTP CsoportLEEDM12

Hírlevél

Hirdetés