2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Szerkezetkész az OTP új, 1300 négyzetméteres üvegtetővel felépülő irodaháza
Képek: Market, OTP

Szerkezetkész az OTP új, 1300 négyzetméteres üvegtetővel felépülő irodaháza

magyarepitok.hu

2020.05.18. 14:57 - Szabó Ákos

A közép-európai bankpiac meghatározó szereplőjének új üzleti központját a Market valósítja meg a fővárosban: 30 méter magasra helyezték fel a bokrétát.

Hirdetés

Jövő októberben elkészül Magyarország egyik zászlóshajó-vállalata, az OTP az új központi irodaháza. A cég és a beruházás generálkivitelezője, a Market Építő Zrt. közleményt adott ki a projektről: ebből kiderül, hogy a hétemeletes irodaház nagyságrendileg 3000 főnek fog munkahelyet biztosítani. A XIII. kerületi építkezés már elérte a 30 százalékos készültségi szintet.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

Az OTP Csoport Budapesten – a fiókhálózatot leszámítva – 27 különböző helyszínen működik, ezek közül számos egységet az új épületbe terveznek költöztetni 2022-ben. A tavaly megkezdett építkezésen jelenleg több mint 400 szakember dolgozik, a kivitelezés második üteme a 350. munkanapnál jár.

 

40 ezer köbméter betont építettek be

 

 

Ez idő alatt a monolit vasbeton szerkezetbe 40.000 köbméter beton és 5.000 tonna betonacél került. Emellett az épületen található egy 45 tonnás acél tetőszerkezet, ami egy 1300 négyzetméteres üvegtetőt tart majd meg.

Az irodaház legmagasabb pontja 30 méter magasságban van, ide került fel most az építőipar egyik legfontosabb ünnepét szimbolizáló jelkép, a feldíszített bokréta.

A szokásos közös ünnepség és az ökörsütés a jelenlegi egészségügyi helyzetben ezúttal elmaradt, azonban a projektvezetők így is köszöntötték mindazokat, akik az építési helyszínen biztosítják a projekt előrehaladását.

 

A természetes és biztonságos kialakításon van a hangsúly

 

 

Az új ingatlan építészeti koncepciójának legfontosabb eleme a biofília: a természetes elemek előtérbe helyezése.

A számos zöldfelület, belső udvar és tetőkert mellett a belsőépítészetben is a természetre utaló motívumok jelennek majd meg, hogy kellemesebbé tegyék az ott dolgozók mindennapjait.

A közleményben hangsúlyozták: az elmúlt hetek eseményei is minden bizonnyal hatással lesznek a belső terek kialakítására. A járványhelyzet idején szerzett tapasztalatokat mindenképp figyelembe veszik majd az irodák és közösségi terek belsőépítészeti kialakításakor.

 

 

A Market nem először építi magyar multi központját

„A Market Építő Zrt. méltó partner a legnagyobb hazai és nemzetközi vállalatok iroda- és székházépítési projektjeiben (a cég adta át a Magyar Telekom nagyszabású irodaépületét és ők építik a MOL 120 méter magas székházát is – a szerk.). Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb irodáit építjük, amikhez elegáns építészeti design párosul.” - mondta Farkas Norbert, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója.

Dr. Barna Zsolt, az OTPBank általános vezérigazgató-helyettese kifejtette: „az irodaház használóit, azaz a munkatársaink szempontjait szeretnénk támogatni. Olyan tereket és szolgáltatásokat tervezünk, amelyek inspirálják a kollégákat, javítják az információáramlást, és megkönnyítik mindennapjaikat.”

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.BudapestXIII. kerületirodaház

Hírlevél

Hirdetés