2024.07.27, Szombat

Hirdetés

A KÉSZ Csoport a Balatonfondo kerékpáros verseny névadó szponzora
Fotók: Varga-Fekete Dániel/magyarepitok.hu

A KÉSZ Csoport a Balatonfondo kerékpáros verseny névadó szponzora

magyarepitok.hu, KÉSZ Csoport

2024.05.17. 12:28 - Szabó Ákos

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is megrendezésre kerül az ország egyik legnépszerűbb kerékpárversenye, a Balatonfondo, ezúttal a KÉSZ Csoport részvételével, mint névadó szponzor. A Balaton-felvidéki látvány, az autómentes, nyugodt környezetben való kerékpározás élménye nemcsak a sport hazai rajongóit, hanem a külföldi biciklistákat is vonzza, így a verseny hozzájárul az országimázs építéséhez és a balatoni idegenforgalmi szezont is meghosszabbítja. Varga Bencével, a KÉSZ Holding Zrt. Igazgatóságának tagjával, valamint Andor Dáviddal a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. Beszerzési Igazgatójával, a Balatonfondo KÉSZ Csoporton belüli nagykövetével beszélgettünk az együttműködés részleteiről.

Hirdetés

A két, eltérő hosszúságú távon megrendezett eseményen már az első évben, 2023-ban 1.300 induló vett részt. A verseny sikeressége többek között annak is köszönhető, hogy a Balaton-felvidék páratlan természeti látványt nyújt a versenyzőknek, ráadásul hazánkban egyedülálló módon, a közutakon kijelölt pálya végig lezárásra kerül, valamint a rendőrség által biztosított. A két táv, azaz a 140 kilométeres Cervelo Maraton, mint hosszú-, valamint a 74 kilométeres rövidtáv az alkalmi kerékpárosoktól a profi versenyzőkig minden érdeklődő számára biztosítják a felkészültségéhez és erőnlétéhez leginkább megfelelő kihívást.

Az első év sikere nem csak a kerékpárosok, hanem a hazai építőiparban kiemelkedő szereppel bíró KÉSZ Csoport figyelmét is felkeltették. Olyannyira, hogy a két szervezet hároméves névadó szponzori megállapodást kötött, így 2024-től kezdődően a rendezvény új neve: KÉSZ Group Balatonfondo. A hosszútávú együttműködés 2024. május 17-i sajtótájékoztatón történő hivatalos bejelentésével egyidejűleg megnyílt a 2024 szeptember 14-i verseny nevezési felülete is.

 

Fotók: Varga-Fekete Dániel/magyarepitok.hu

 

Varga Bence

Mit jelent a KÉSZ Csoport számára ez a névadó szponzori együttműködés, hogyan kapcsolódik a korábbi sporttal kapcsolatos tevékenységekhez?

Több, mint 4 évtizedes múlttal rendelkező, felelős vállalatcsoportként egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a szakmai utánpótlás biztosítására az építőiparban. Szakképzési, illetve oktatási tevékenységünk mellett azonban a sport területén is igyekszünk támogatni a fiatal tehetségeket, illetve a Balatonfondo névadó szponzoraként az idei évtől már a szélesebb közönséget is.

 

 

Sok éve szponzorálunk különböző futball és kézilabda csapatokat, a Balatonfondo támogatásával pedig idén közelebb léptünk a kerékpársporthoz is. A KÉSZ Csoportnál számos önszerveződő sport- és szabadidős csapat működik a 2019-ben alakult TettreKÉSZ Egyesületen belül. Ennek legfőbb célja, hogy támogassa a cégcsoport munkatársainak közösségi tevékenységeit. Kollégáink több sportágban is együtt versenyeznek, és mivel kerékpáros csapattal is rendelkezünk, így kifejezetten közel áll hozzánk ez a műfaj.

A különféle sportok támogatásával igyekszünk nem csak munkatársaink, hanem a magyar lakosság sport iránti elkötelezettségét is növelni és az egészséges életmódot promotálni. A KÉSZ Csoport évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél inkább beépítse működésébe a fenntarthatósági szempontokat és edukálja mind a kollégákat, mind a külső szereplőket a témával kapcsolatban. Azt gondoljuk, hogy a kerékpározás, mint szabadidős- és sporttevékenység támogatása abszolút hozzájárul egy zöldebb jövő elősegítéséhez, hiszen sokakat ösztönözhet arra is, hogy akár átálljanak erre a közlekedési módra az egyéb környezetszennyező alternatívák helyett.

 

 

Miért esett a Balatonfondóra a választás, hogyan látták meg a fantáziát ebben a második alkalommal szervezett versenyben, hogyan látják a következő három évet?

Magyar tulajdonú vállalatcsoportként fontos számunkra az ország kulturális- és sportélete, így nagy öröm, hogy egy ilyen különleges eseménysorozat viselheti a KÉSZ Csoport nevét a következő három évben. A verseny hozzájárul az országimázs építéséhez és a balatoni idegenforgalmi szezont is meghosszabbítja. Ugyan tavaly már lezajlott az első esemény, hisszük, hogy az idei évben közös erővel egy még sikeresebb, most már KÉSZ Group Balatonfondo elé nézhetünk. Bízunk benne, hogy évről évre több és több résztvevővel számolhatunk majd és sok ismerős arcot láthatunk mind kollégáink, mind partnereink személyében. Sok aktivitással és érdekességgel készülünk mi is az esemény kapcsán, de egyelőre ezekről még nem rántanám le a leplet.

 

 

Andor Dávid

Hogyan fog részt venni a KÉSZ Csoport a kerékpárversenyben? Terveznek csapatot/csapatokat indítani, Ön is indul?

Természetesen meg fogjuk hirdetni a kollégák körében is a versenyt és a nevezés lehetőségét, és bízom benne, hogy minél többen csatlakoznak majd hozzánk. Bár nem csapat-, hanem egyéni versenyről beszélünk, ez egy rendkívül jó alkalom lesz számunkra is a csapatépítésre. Jelen esetben nem a legjobb eredmény elérése lenne a cél, hanem a közös élmény megélése a munkatársakkal. A Balatonfondo KÉSZ Csoporton belüli nagyköveteként természetesen én magam is részt fogok venni az eseményen és bíztatok minden kollégát, hogy csatlakozzon.

 

 

Miért fontos Ön szerint az aktív életvitel/kimozdulás az irodából, vagy akár egy-egy projekt helyszínéről a KÉSZ Csoport munkatársainak?

Régóta sportolok én magam is, és az egyik nagy kedvencem a kerékpársport. Már fiatal koromtól kezdve az állóképességi sportok érdekeltek a leginkább. Ez vezetett körülbelül négy éve az első triathlon edzésemhez is, amelynek során azonnal beleszerettem a sportágba. Ennek köszönhetően a kerékpározás mellett az úszással és futással is megismerkedtem, azóta pedig előszeretettel űzöm ezt a sportot félprofi triathlonosként.

 

 

Az ép testben ép lelek mondás nem véletlenül ilyen ismert. Aki kipróbálja ezt az életmódot, azonnal megérti ennek a mondásnak a valódi jelentőségét. A napi munka során folyamatosan a maximumot kell nyújtanunk, amelyhez testünket épp úgy karban kell tartanunk, mint az elménket, különben hosszútávon képtelenség tökéletesen teljesíteni. A sportolás kedvező hatásait, már az első alkalom után is megérzi az ember az alvásminőségének, illetve az általános kedélyállapotának javulásával. Egy munka előtti reggeli edzés megalapozza az aznapi lendületet, illetve egy munka utáni mozgás segít magad mögött hagyni az aznapi stresszt. Ennek köszönhetően este lehetősége van az embernek a magánéletre koncentrálni és a munkahelyen hagyni az egyéb teendőket. Mindez a munka-magánélet egyensúlya és a hosszútávon fenntartható hatékony munkavégzés szempontjából is kulcsfontosságú.

 

Az Ön triatlonos hátterével milyen értékeket emelne ki, amikért érdemes támogatni egy ilyen versenyt a cégcsoportnak? Milyen üzenete van annak, hogy egy olyan jelentős piaci szereplő, mint a KÉSZ Csoport egy ilyen versenyt támogat?

Azzal, hogy a KÉSZ Csoport támogatja a tömegsportot a Balatonfondo névadó szponzoraként, mind a kollégákat, mind a kerékpározás iránt érdeklődőket hozzásegíti ahhoz, hogy megtapasztalják a fent leírtakat. Az ilyen jellegű tömegrendezvények jelentik a kulcsot ahhoz, hogy a sport tovább fejlődhessen és még több kerékpárost láthassunk az utakon. Emellett hozzásegíti a fiatal generációkat egy fenntarthatóbb és egészségesebb életszemlélet kialakításához is.

 

 

Galéria

Iparági hírekKÉSZ CsoportKÉSZ Group BalatonfondokerékpársportCSRBalaton-felvidék

Hírlevél

Hirdetés