2024.05.19, Vasárnap
A Váci úti irodakorridor közelében két lakásfejlesztés is új lendületet kapott
Kassák Terrace (grafikák: WING)

A Váci úti irodakorridor közelében két lakásfejlesztés is új lendületet kapott

magyarepitok.hu

2024.05.08. 11:39 - Szabó Ákos

A rozsdaövezeti besorolásnak köszönhetően vissza lehet igényelni az áfát az újépítésű lakások vásárlásakor.

Hirdetés

Jó hír érkezett a Kassák Terrace és Park West 3 lakóingatlan-fejlesztés iránt érdeklődőknek: a XIII kerület két ingatlanfejlesztési projektje megkapta a rozsdaövezeti beruházást, így a magánszemélyeknek lehetőség nyílik a megvásárolt lakásokhoz áfavisszatérítés igénylésre.

A megfelelő helyszín kiválasztásával a lakásvásárlók jelentős előnyökre tehetnek szert, hiszen a rozsdaövezeti akcióterületeken a lakás tulajdonképpen mindössze a nettó árába kerülhet. Budapest jelentős rozsdaövezeti fejlesztési potenciállal rendelkezik, többek között a XIII. kerület iránt érdeklődők akár több millió forintot is spórolhatnak a lakásvásárlásuk során - derül ki a beruházó közleményéből.

A LIVING ebben a kerületben indította el 2018-ban a Kassák Projektet, a Váci úttól csupán egy utcányi távolságra, az Apály utca, Angyalföldi út, Klapka utca és a projekt névadója, a Kassák Lajos utca által határolt tömbön. Az összesen 740 lakásos lakófejlesztés harmadik, egyben befejező üteme a Kassák Terrace, melyben a 246 újépítésű, magas energetikai besorolású lakás várhatóan 2025 első felében már költözhetővé válik.

A Kassák Terrace generálkivitelezője az EMEL Kft, a szerkeeztépítést a SWIETELSKY Magyarország Kft. vállalta el, mint ahogy azt bokrétaünnepség alkalmából is megírtuk októberben.

 

Park West

A LIVING további meghatározó, XIII. kerületi fejlesztése a közel 900 lakásos, Ferdinánd negyedben található Park West lakópark-beruházás, amelynek harmadik üteme, a Park West 3 építési munkálatai 2022 szeptemberében kezdődtek meg. Az értékesítés mindkét projekt esetében folyamatosan zajlik.

 

Jelentős kedvezményt jelent a rozsdaövezeti besorolás

A LIVING és Eltinga közös elemzése alapján a rozsdaövezeti helyszín választása kisebb lakások esetén is több millió forintos előnyt jelenthet: budapesti piaci átlagos fajlagos árakkal számolva egy 30 négyzetméteres lakásnál 2 millió forintot, 40 négyzetméteresnél 2,8 millió forintot, 50 négyzetméteresnél pedig akár 3,5 millió forintot is vissza lehet igényelni. A nagyobb lakásoknál pedig még jelentősebbek lehetnek a visszatérítési támogatás összegek: ugyanazt a számítást követve 80 négyzetméteres otthonnál 5,5 millió forintot, 100 négyzetméteresnél pedig 6,9 millió forintot is megtakaríthatnak a vásárlók.

 

 

Iparági hírekSwietelsky Magyarország Kft.Wing Zrt.EMEL Kft.XIII. kerületLIVINGrozsdaövezetlakásáfaúj építésű lakásoklakásépítés

Hírlevél

Hirdetés