2024.09.19, Csütörtök
A kitartás ünnepe volt a 2024-es KÉSZ Group Balatonfondo
Fotók: Kész Csoport

A kitartás ünnepe volt a 2024-es KÉSZ Group Balatonfondo

magyarepitok.hu

2024.09.17. 10:25 - Bíró Beáta

Az extrém hideg ellenére közel ezer versenyző állt rajthoz a KÉSZ Group Balatonfondón, a Balaton partján megrendezett kerékpáros ünnepen. A dobogó legfelső fokán pedig állt 15 éves és 65 év feletti versenyző is, a szervezők szerint ez is azt mutatja, hogy a kerékpársport minden korosztály számára nyitott és elérhető. A névadó szponzor, a KÉSZ Csoport 21 versenyzővel vett részt a megmérettetésen.

Hirdetés

2024-ben második alkalommal rendezték meg a KÉSZ Group Balatonfondo kerékpárversenyt, amely igazi kerékpáros ünneppé vált a Balaton partján, Balatonfüreden. Az extrém hideg, novembert idéző szeptemberi szombat reggelen közel ezer versenyző gyűlt össze, hogy megmérettesse magát a különböző távokon. A versenyzők összetétele is mutatta a kerékpársport sokszínűségét, hiszen a nők aránya meghaladta a 10 százalékot, és jelentős számban képviseltették magukat külföldi versenyzők is.

 

 

Egyre népszerűbb a kerékpársport

Dr. Schneller Domonkos, az esemény fővédnöke, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, aki maga is részt vett a versenyen, a célba érkezés után így nyilatkozott: „Ez a nap ismét bebizonyította, hogy a kerékpársport egyre nagyobb népszerűségre tett szert Magyarországon az elmúlt évek során. A versenyzők kitartása és teljesítménye mindannyiunkat inspirál, hiszen mindannyian sikeresen, és ami fő: balesetmentesen értek célba.” Hozzátette:

„Különösen nagy öröm, hogy az amatőröknek olyan példaképeik vannak, mint Valter Attila, aki nagykövetként vett részt az eseményen, a szintén itt tekerő Dina Marci, vagy épp Vas Blanka, akik nemcsak itthon, hanem nemzetközileg is kiemelkedő eredményeket érnek el. Ők az élő példák arra, hogy a kerékpársportnak van jövője Magyarországon.”

 

 

Az időjáráshoz igazították a versenyt

 „Az év első igazán hideg versenyén, ilyen zord időjárási körülmények között ilyen kitartással végigmenni hatalmas teljesítmény. Az amatőr versenyzők mellett a fiatalok eredményeit is érdemes figyelemmel kísérni, hiszen sokuknak a profi pályafutás is kilátásba kerülhet. A verseny végét követően feltámadó erős szél igazolta a szervezők döntését, miszerint a hosszú, szélnek kitett szakaszokat is érintő hosszabb helyett végül csak a mediofondo táv került megrendezésre. Így volt biztonságos” – tette hozzá Valter Attila, aki nagyköveti szerepkörben vett részt az eseményen. Dina Márton, magyar országúti kerékpár-versenyző is kiemelte, mennyire élvezte a versenyt:

„A Balatonon mindig élmény tekerni, még ilyen próbára tévő körülmények között is. A hűvös idő és a szél nehézségeket okozott, de a verseny közepén a napsütés néha segített visszahozni a motivációt.”

 

 

A dobogóra a fiatal és az érettebb korosztály is felállhatott

Az időjárás viszontagságai ellenére is sokan álltak rajthoz, és mindannyian célba értek. 2024-ben a dobogó legfelső fokán egyaránt állt 15 éves és 65 év feletti versenyző is, mutatva ezzel, hogy a kerékpársport minden korosztály számára nyitott és elérhető. A hivatalos versenyprogramon kívül a gyerekek is képviseltették magukat, ahol a legfiatalabb dobogós egy hároméves kislány lett.

 

A csapatszellem is erős a vállalatnál

A KÉSZ Group Balatonfondo névadó szponzorai is aktívan részt vettek az eseményen, Varga Mihály a KÉSZ Csoport Alapítója és a felügyelőbizottság elnöke kiemelte: „Nagy öröm volt számomra, hogy a kollégáimmal együtt vehettünk részt ezen a versenyen – 21-en tekertünk együtt, és további 17-en frissítőponttal segítették a versenyzőket. A KÉSZ Csoport mindig is hitt a közösség erejében, és abban, hogy a sport segítségével ez az összetartás még tovább erősíthető. Ismét bebizonyítottuk, hogy csapatként mindig helyt tudunk állni, bármi legyen is a kihívás”.

A versenyen nemcsak a teljesítmény, hanem a közösségi élmény is kiemelt szerepet kapott, hiszen a versenyzők számára számos kiegészítő szolgáltatás állt rendelkezésre, a szerviztől kezdve a frissítőpontokig. A verseny után pedig a Balatonfüredi Városi Uszoda wellness-szolgáltatásai várták a résztvevőket, ahol megpihenhettek és regenerálódhattak a nehéz küzdelmek után. Jövő tavasszal pedig az idei versenyen elinduló, de az időjárás miatt rövidebb távot választó versenyzők kedvezményes nevezési lehetőséget kapjanak, így lehetőségük lesz újra nekivágni a hosszabb távoknak is.

Iparági hírekKÉSZ CsoportKÉSZ Group BalatonfondokerékpárBalatonsportCSRBalaton-felvidék

Hírlevél

Hirdetés