2024.10.18, Péntek
Átadták a BYD-gyár építési területének második részét Szegeden
Látványterv: szeged.hu

Átadták a BYD-gyár építési területének második részét Szegeden

mti, magyarepitok.hu

2024.10.18. 12:10 - Szabó Ákos

Elkészültek az előkészítéssel.

Hirdetés

Átadta az önkormányzat a kínai BYD szegedi elektromos autóüzemének építéséhez szükséges terület második részét a kivitelezéshez – jelentette be Botka László polgármester a közgyűlés pénteki ülésén.

Közölte, hogy

elvégezték a terület lőszermentesítést, régészeti feltárását és befejezéséhez közeledik az elektromos hálózat kiváltása, kiépítése. Az önkormányzat október elején 161 hektárnyi területet adott át az üzem építéséhez. A beruházási területből még 15 hektár van hátra, ennek átadása az év végéig megtörténik.

Kovács Tamás gazdasági alpolgármester elmondta, az autógyár megfizeti a városnak a területért járó vételárrészt, ebből az önkormányzat visszafizeti azt az állami támogatást, melyet a telkek megszerzésére és fejlesztésére fordított.

A BYD tavaly jelentette be, hogy több milliárd euró beruházással Szegeden építi meg első európai autógyárát, amely évi háromszázezer autó gyártására lesz képes, a kivitelezés jelenleg is zajlik. Ezzel párhuzamosan egy jelentős infrastruktúrafejlesztési csomagot is előkészített az állam, melynek részleteit itt gyűjtöttük össze.

Iparági hírekBYD-gyárSzegedüzemfejlesztésüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés