2024.10.17, Csütörtök
Így festhet majd az új Magyar Közlekedési Múzeum Debrecenben
Látványterv: ÉKM, további képek: Lázár János Facebook-oldala

Így festhet majd az új Magyar Közlekedési Múzeum Debrecenben

magyarepitok.hu, forrás: Lázár János Facebook-oldala

2024.10.16. 16:03 - Szabó Ákos

Lezárult az építészeti ötletpályázat, kihirdették az eredményt.

Hirdetés

Szigorúan anonim szakmai elbírálás során egy debreceni iroda építészeti alkotása nyerte a Magyar Közlekedési Múzeum ötletpályázatát – derül ki Lázár János építési és közlekedési miniszter Facebook-bejegyzéséből. Mint a miniszter rámutatott: a bírálóbizottság érvelése szerint az Archiko Kft. alkotása a beérkezett 18 pályamű közül a legegyedibb, illetve a legikonikusabb, a kiírás kritériumainak megfelelve.

 

 

A tárcavezető röviden összefoglalta a pályázat célját is: leírása szerint azt várták, hogy a debreceni helyszínen megvalósuló Magyar Közlekedési Múzeum olyan jövőbe mutató, gépjármű központú kiállítást kínáló, emblematikus épület legyen, amely megfelel a legmodernebb múzeumtechnológiai követelményeknek, és egyúttal kiegészíti a szomszédos BMW Group gyár látogatóközpontját.

 

 

A második díjat a DPI Design munkája nyerte el, amely markáns építészeti - tájépítészeti koncepciójával tűnik ki. A bírálóbizottság szerint az önmagába visszaforduló spirál alaprajza érdekes, kreatívan ötvözi a hagyományos múzeumi struktúrákat a modern formavilággal.

 

 

A harmadik helyet pedig a DAW Építész Studio pályaműve kapta, amely szerint – fogalmaz a miniszter - az épületnek az autózásról kell szólnia, a szabadságot, a sebességet és az innovációt bemutatva.

 

Galéria

Iparági hírekArchiko Kft.DPI design Kft.DAW Építész Stúdió Kft.DebrecentervpályázatmúzeumÉpítési és Közlekedési Minisztérium

Hírlevél

Hirdetés