Vajon milyen az élet most egy wellness-szállodában?
A kijárási korlátozások enyhítésével párhuzamosan, két hónap üzemszünet után újra megnyitotta kapuit a páratlan panorámájáról híres, nagy múltú visegrádi szálloda. A vendégfogadás azonban sosem látott óvintézkedések közepette zajlik. A távolságtartási és higiéniás szabályok szigorú alkalmazásán túl a Silvanus az egyetlen a magyarországi hotelek közül, ahol a közösségi terek levegőjét csúcstechnológiás Zepter légtisztító berendezések teszik biztonságossá.
A Silvanus szálloda a szocializmus időszakában, a hetvenes évek legelején épült. A rendszerváltás utáni években kettőről négyemeletesre nőtt, valamint kapott két vadonatúj szárnyat is. Mégis, 1971-től 2020-ig mindösszesen csak két hétig volt zárva.
Aztán elérkezett 2020 márciusa. Ilyesmire senki sem emlékszik, még ez a sokat látott épület sem. A világ a járványveszély miatt leállt, a vendégek elmaradtak, a szálloda bezárt.
Végül több mint két hónap kényszerű üzemszünet után a csaknem 50 éve töretlenül működő, országosan ismert wellnesshotel 2020. május 21-én újra megnyitotta kapuit a vendégek előtt. Valószínűleg sokakat érdeklő kérdés azonban, hogyan lehet a jelenlegi helyzetben úgy működtetni egy szállodát, hogy a wellness-szolgáltatásokat igénybe vevő vendégek közben teljes biztonságban érezhessék magukat.
A Silvanus vezetősége azzal kezdte, hogy a Kormány és a Magyar Turisztikai Ügynökség rendeleteit és ajánlásait alapul véve megalkották saját Védekezési Akciótervüket, amelyet a hotelben a Vendégek számára is elérhetővé tettek. Ebben – a fokozott gyakoriságú és intenzitású takarítási és fertőtlenítési protokoll bevezetésén túl – olyan óvintézkedések is helyet kaptak, mint például a vegyszeres fertőtlenítés után a szobák ózongenerátor általi teljes újra fertőtlenítése, amelyet a maximális biztonság érdekében pihentetés követ.
A vendégek minden szállodában nagyon kedvelik a svédasztalos rendszert. Nincs ez másként itt sem, mivel ez az erdei szálloda messze földön híres hal- és vadételeiről, valamint házias ízeiről és változatos ételkínálatáról. Azonban a kínálásnak ez a formája a jelen helyzetben sajnos nem alkalmazható. Ezért a Silvanus személyzete úgy alakította át a svédasztalnak helyet adó, középkori hangulatú Lovag Termet, hogy a vendégek csak a saját tányérjukra kerülő ételekkel kerülhessenek kapcsolatba.
Nagy kérdés azonban, hogyan lehet a közösségi terek levegőjét biztonságossá tenni. Fertőtlenítheti ugyanis rendszeresen a személyzet bármely szálláshely szobáit vagy a közösségi terekben található felületeket, a lobbyban vagy az étteremben beszélgető, ismerkedő vendégek – amennyiben netalán akad köztük vírushordozó – könnyen átadhatják egymásnak a kórt. Ezt felismerve a Silvanus vezetősége stratégiai partneri szerződést kötött a Zepter Hungary-vel, melynek eredményeképpen a magyarországi szállodák közül jelenleg egyedül a Hotel Silvanus rendelkezik közösségi tereiben Zepter TherapyAir iOn légtisztító berendezésekkel. Ezek öt nagyteljesítményű szűrője – német labortanúsítvánnyal igazoltan – a legkisebb lebegő mikrocseppeket is eltávolítja a levegőből, amelyekhez esetlegesen baktériumok vagy vírusok tapadhatnának, beleértve az olyan cseppfertőzéssel terjedő vírusokat is, mint amilyen például a SARS-CoV-2. Erről itt tájékozódhat bővebben.
További részletekért és tájékoztatásért kattintson ide.
Első ízben rendezik meg az Év Építőipari Marketingkommunikációs Eseményét, amelynek egyik fő célja követ dobni az állóvízbe.
Több mint 1600 négyzetméternyi felület újult meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Kecskeméti utcai épületegyüttesén.