2024.03.19, Kedd
Újra nyitva a Hotel Silvanus
Főkép: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu; Fotók: Hotel Silvanus

Újra nyitva a Hotel Silvanus

Hotel Silvanus

2020.05.28. 15:40

Vajon milyen az élet most egy wellness-szállodában?

A kijárási korlátozások enyhítésével párhuzamosan, két hónap üzemszünet után újra megnyitotta kapuit a páratlan panorámájáról híres, nagy múltú visegrádi szálloda. A vendégfogadás azonban sosem látott óvintézkedések közepette zajlik. A távolságtartási és higiéniás szabályok szigorú alkalmazásán túl a Silvanus az egyetlen a magyarországi hotelek közül, ahol a közösségi terek levegőjét csúcstechnológiás Zepter légtisztító berendezések teszik biztonságossá.

A Silvanus szálloda a szocializmus időszakában, a hetvenes évek legelején épült. A rendszerváltás utáni években kettőről négyemeletesre nőtt, valamint kapott két vadonatúj szárnyat is. Mégis, 1971-től 2020-ig mindösszesen csak két hétig volt zárva.

Aztán elérkezett 2020 márciusa. Ilyesmire senki sem emlékszik, még ez a sokat látott épület sem. A világ a járványveszély miatt leállt, a vendégek elmaradtak, a szálloda bezárt.

Végül több mint két hónap kényszerű üzemszünet után a csaknem 50 éve töretlenül működő, országosan ismert wellnesshotel 2020. május 21-én újra megnyitotta kapuit a vendégek előtt. Valószínűleg sokakat érdeklő kérdés azonban, hogyan lehet a jelenlegi helyzetben úgy működtetni egy szállodát, hogy a wellness-szolgáltatásokat igénybe vevő vendégek közben teljes biztonságban érezhessék magukat.

A Silvanus vezetősége azzal kezdte, hogy a Kormány és a Magyar Turisztikai Ügynökség rendeleteit és ajánlásait alapul véve megalkották saját Védekezési Akciótervüket, amelyet a hotelben a Vendégek számára is elérhetővé tettek. Ebben – a fokozott gyakoriságú és intenzitású takarítási és fertőtlenítési protokoll bevezetésén túl – olyan óvintézkedések is helyet kaptak, mint például a vegyszeres fertőtlenítés után a szobák ózongenerátor általi teljes újra fertőtlenítése, amelyet a maximális biztonság érdekében pihentetés követ.

A vendégek minden szállodában nagyon kedvelik a svédasztalos rendszert. Nincs ez másként itt sem, mivel ez az erdei szálloda messze földön híres hal- és vadételeiről, valamint házias ízeiről és változatos ételkínálatáról. Azonban a kínálásnak ez a formája a jelen helyzetben sajnos nem alkalmazható. Ezért a Silvanus személyzete úgy alakította át a svédasztalnak helyet adó, középkori hangulatú Lovag Termet, hogy a vendégek csak a saját tányérjukra kerülő ételekkel kerülhessenek kapcsolatba.

A svédasztal-rendszer biztonságos átalakítása

Nagy kérdés azonban, hogyan lehet a közösségi terek levegőjét biztonságossá tenni. Fertőtlenítheti ugyanis rendszeresen a személyzet bármely szálláshely szobáit vagy a közösségi terekben található felületeket, a lobbyban vagy az étteremben beszélgető, ismerkedő vendégek – amennyiben netalán akad köztük vírushordozó – könnyen átadhatják egymásnak a kórt. Ezt felismerve a Silvanus vezetősége stratégiai partneri szerződést kötött a Zepter Hungary-vel, melynek eredményeképpen a magyarországi szállodák közül jelenleg egyedül a Hotel Silvanus rendelkezik közösségi tereiben Zepter TherapyAir iOn légtisztító berendezésekkel. Ezek öt nagyteljesítményű szűrője – német labortanúsítvánnyal igazoltan – a legkisebb lebegő mikrocseppeket is eltávolítja a levegőből, amelyekhez esetlegesen baktériumok vagy vírusok tapadhatnának, beleértve az olyan cseppfertőzéssel terjedő vírusokat is, mint amilyen például a SARS-CoV-2. Erről itt tájékozódhat bővebben.

A központi védekezési információs pont a hallban egy Zepter légtisztítóval

További részletekért és tájékoztatásért kattintson ide.

KirakatHotel SilvanusVisegrád