2024.03.19, Kedd
Gyermekintézmények megújulását segíti a 100 éves Terrán
Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Gyermekintézmények megújulását segíti a 100 éves Terrán

magyarepitok.hu

2020.07.07. 08:04 - Almási Krisztina

A vállalat beton tetőcserepei időtálló megoldást nyújtanak, a Várépítő pályázat keretében idén két intézmény tetőfedését támogatják.

Hirdetés

Az idén 100 éves Terrán számára mindig kiemelten fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, ezért döntött úgy, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, támogatásával idén is csatlakozik a Várépítő pályázathoz.

Az idei évben országszerte 13 gyermekintézmény és két műemléképület részesül támogatásban az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából.

A közel 14 millió forint értékben érkezett felajánlásokra idén 23 intézmény pályázott.

A Terrán tetőcserepek alapanyaga, a beton, több ezer éves múlttal rendelkezik. Ez az egyik leginkább időtálló nyersanyag, amely számos pozitív tulajdonsággal bír, ezért kitűnő és hosszú távú megoldás a gyakran anyagi nehézségekkel küzdő intézmények számára is.

 

Dömösi Szivárvány Óvoda (Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.)

A kétmillió forint értékű beton tetőcserép ezúttal két gyermekintézményhez került. A Fráter Erzsébet Általános Iskola tetőfelújítása a biztonság növelését, a beázás megszüntetését és az energiahatékonyságot fogja szolgálni. A Mezőgyáni Református Missziói Egyházközség képviselői is nagy munkába kezdenek, ott a tanítói lakást alakítják át ifjúsági közösségi házzá a szakemberek.

„Ugyancsak nagy örömünkre szolgál, hogy néhány napja készült el a tavalyi nyertes, a nagycsécsi Micimackó Óvoda tetőfedése. A felajánlott tetőcserepet a Tető Építők Egyesülete (TEGY) társadalmi munkában építette be, és ez is kitűnő példája a jó cél érdekében történő összefogásnak. Mostanában készült el a 2019-ben támogatottak közé került Dömösi Szivárvány Óvoda fedése is, ahol a kivitelezést az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége szakemberei (ÉMSZ) végezték el” – mondta Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Dömösi Szivárvány Óvoda (Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.)

 

Galéria

KirakatTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.tetőcseréptársadalmi felelősségvállaláspályázatok

Hírlevél

Hirdetés