2024.04.20, Szombat
Új generációs, értékálló hőszigetelés a BACHL kínálatában
Fotók: BACHL

Új generációs, értékálló hőszigetelés a BACHL kínálatában

2021.07.09. 10:00 - Kolinek Nóra

A szakszerűen, rendszerben megvalósított, hatékony hőszigetelés frissen kivitelezve is ugyanannyit ér, mint évtizedek után, így ez az értéktöbblet generációkon keresztül átível.

Hirdetés

Nézzük meg, hogy mikor éri meg a drágább hőszigetelés, és mikor jön jól, ha az előírásoknak igazán vékony rétegben is megfelelő hőszigetelést választunk a BACHL kínálatából? 

Három hőszigetelési példán mutatjuk meg, hogy egy ránézésre költségesebb hőszigetelés hogyan hozhat anyagi előnyöket. 

Ismerje meg a Vákumpanelt, a high-tech hőszigetelések legújabb megoldását, mely felújításnál és új építésnél is egyaránt alkalmazható lapostetők, padlók, erkélyek vagy akár teraszok hőszigetelésére.

 

Plusz egy eladható szint

Egy társasházi projekt anyagválasztásnál általában nem a drágább termékek melletti döntések a jellemzők − kivéve, ha azon akár egy egész eladható szint, és ezzel sok tízmilliós nyereség múlik.  Jelen esetben lapostetős épület legfelső szintjének belmagassága csupán 2,3 méterre jött volna ki az épületmagassági korlát és a tetőre kerülő 25 cm vastag szigetelés miatt. Itt került előtérbe a Vákumpanel, amely mindössze csupán 5 cm vastagságban megfelelt. 

A két szigetelőanyag közötti árkülönbségért a plusz egy eladható szint bőven kárpótolta a beruházót.

 

Lépcső a teraszra?

A Vákumpanel a BACHL prémium terméke, és az épület bármely részén a legkorszerűbb hőszigetelés tulajdonságait kínálja. 

Oda éri meg igazán beépíteni, ahol egy komolyabb műszaki feladatot kell megoldani – de kifejezetten vékony rétegben. Ilyen például a gyakori beázásos gondokat okozó, lakóteret fedő terasz: esetünkben a lakótér fölötti teraszra a kivitelező által lefektetett 5 cm vastagságú Vákumpanel egy a 25 cm vastag hagyományos hőszigetelés kiváltásra volt alkalmas. A lépcső nem csak esztétikai és kényelmi kérdés, hanem valójában az ingatlan értékét is befolyásolja.

 

Több hasznos tér a tető alatt

Örök kérdés: szarufák alá, közé vagy fölé kerüljön a hőszigetelés a tetőn?

A tetőtér felújításánál és korszerűsítésénél nem csupán optikai kérdés, hogy a szarufák alá, közé vagy fölé kerüljön a hőszigetelés. Példánkban a tetőtéri hőszigetelés korszerűsítését egy mindössze 3 cm vastag Vákumpanellel oldották meg, amely a szarufák alá került. 

A lécezéssel és gipszkartonnal ez mindössze 5 cm-t vett el a beltérből, és nem kellett a tető külső síkjához nyúlni, amivel egy jelentősebb költséget spóroltunk meg.

 

Galéria

Iparági hírekBachlhőszigetelésKörnyezetvédelemfenntartható építési megoldások

Hírlevél

Hirdetés