2024.05.30, Csütörtök
Konferenciaközpont, lakópark és jelentős fejlesztések Balatonfüreden
fotó: ilovebalaton.hu

Konferenciaközpont, lakópark és jelentős fejlesztések Balatonfüreden

napi.hu

2016.02.29. 17:19 - Hegedűs Gergely

A most megnyíló Hotel Füred 220 szobával és 800 fős konferencia-központtal várja a vendégeket. A város új uszodát, vitorláskikötőt, megújuló kempinget is kap, és további beruházásokkal készül a 2017-es vizes vb-re.

Hirdetés

Balatonfüreden hamarosan nyit a hosszú évek óta üresen álló Hotel Füred. A napi.hu azt írja, az épületet egy helyi vállalkozó, Czigle János újította fel mintegy másfél milliárdos állami támogatással. A 220 szobás, négycsillagos hotel különlegessége, hogy egyik szárnyában 800 fős konferencia-központ is létesült, ami nagyobb tanácskozásokra, konferenciákra is alkalmassá teszi a hotelt és Balatonfüredet. A wellnessrészleggel is ellátott hotel mellé a vállalkozó két apartmanházat is felhúzott, amelyeket már részben átadtak a tulajdonosoknak.

A város fejlesztését a szállodai beruházás mellett a közelgő vizes világbajnokság és a Balatoni fejlesztési program is gyorsítja. A 2017. júliusi vb-re két beruházás valósul meg: az úszóversenyekhez szükséges öbölkotrás és a 2500-3000 fős mobillelátók építése.

Az eseményhez kapcsolódóan további fejlesztések indulnak:

  • Idén áprilisra elkészül a város uszodája, amely gyakorlási-bemelegítési lehetőséget nyújt majd a versenyzőknek. „A 33 méteres medencével ellátott uszoda azonban elsősorban a város lakóinak nyújt sportolási lehetőséget, de a 300 személyes lelátó kisebb versenyek lebonyolítását is lehetővé teszi” - mondta el a napi.hu-nak Bóka István, a város polgármestere.
  • A vezető arról is beszámolt, a város vendégforgalma tavaly is 10 százalékkal nőtt. A parkolóhelyek hiánya már nem csak nyáron, de utószezonban is komoly gond. A város ezért saját erőből bővíti a felszíni parkolókat, és mélygarázst is építenek a vitorláskikötőhöz közeli, ma is felszíni parkolónak használt területen.
  • A város a tulajdonában levő 22 hektáros tóparti kempinget négycsillagos kategóriájú intézménnyé fejlesztik.
  • Ezt egészíti ki az újonnan kialakítandó vitorláskikötő és egy másik lakópark. Az utóbbi a kemping északi végében helyezkedik majd el. A beruházók egy kéthektáros területet vettek bérbe 50 évre a várostól, 800 millió forintért. Ide 70-80 lakóegységből álló luxus lakóparkot építenek. A tervek elkészültek a szerződést aláírták, így az építkezés is hamarosan indulhat.
Mi épül?szállodaberuházásszállodafelújításBalatonfüredlakópark

Hírlevél

Hirdetés