2024.03.19, Kedd
Újabb agglomerációs fejlesztés indulhat: keresik a H8-as HÉV felújításának tervezőjét
Fotó: Gödöllői HÉV / Facebook

Újabb agglomerációs fejlesztés indulhat: keresik a H8-as HÉV felújításának tervezőjét

magyarepitok.hu, TED

2022.06.28. 10:33 - Kolinek Nóra

Az NKK már keresi a H8-as HÉV-vonal korszerűsítéséhez kapcsolódó engedélyes tervek készítőjét.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy már keresik a H9-es HÉV-vonal Cinkota−Csömör szakaszának felújítására vonatkozó engedélyezési tervek készítőjét. Az uniós közbeszerzési közlönyben június 28-án megjelent információk szerint az NKK Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. most a H8-as HÉV-vonal Gödöllő városhatár−Gödöllő végállomás szakasz fejlesztéséhez kapcsolódó döntéselőkészítő tanulmány, engedélyezési terv és tenderdokumentáció készítőjét keresi.

A nyertes ajánlattevő feladata:

  • a 4 kilométer hosszú vasúti pálya teljes rekonstrukciójának,
  • 2 db állomás (Gödöllő, Palotakert és Gödöllő végállomás) és 2 db megállóhely (Gödöllő, Erzsébet park és Gödöllő, Szabadság tér) kialakításának, továbbá
  • elektronikus biztosítóberendezés tervezése kapcsolódva a további vonalszakaszok tervezéséhez.

A tervezés során kiemelt szempont, hogy minden állomásnak és megállóhelynek alkalmasnak kell lennie 120 méter hosszú szerelvények fogadására, a peronokat pedig akadálymentesen lehessen megközelíteni.

A feladat magában foglalja a kapcsolódó és keresztező közúti, gyalogos és kerékpáros forgalmi létesítmények teljes körű tervezését is, így a Táncsics Mihály út, Dózsa György út és a 2x2 sávos Szabadság út keresztezését és lehetőség szerint további gyalogos-kerékpáros keresztezések kialakítását.

Az ajánlatokat 2022. július 27-ig várják.

Kötött pályaHÉVHÉV-fejlesztésNemzeti Közlekedési Központ (NKK)Gödöllővasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés