2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Minőségi váltást jelent a V-Híd és a MERMEC megállapodása a magyar vasúthálózat kezelésében – olasz know-how-val épül ki Magyarországon datacenter
Sárváry István, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója és Angelo Petrosillo, a MERMEC nemzetközi szervezeti kapcsolatokért felelős alelnöke (Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu)

Minőségi váltást jelent a V-Híd és a MERMEC megállapodása a magyar vasúthálózat kezelésében – olasz know-how-val épül ki Magyarországon datacenter

magyarepitok.hu

2022.09.20. 16:01 - Szabó Ákos

Az analóg és féldigitális korszakból a valódi digitális korszakba léphet a magyar vasúthálózat felmérése, diagnosztikája és tervezése a megállapodással.

Hirdetés

A berlini Innotrans konferencia első napján, szeptember 20-án írt alá együttműködési megállapodást a magyar vasútépítés, -karbantartás és -felújítás meghatározó cégcsoportja, a V-Híd Zrt. valamint a modern vasútdiagnosztika egyik vezető nyugat-európai vállalata, az olasz MERMEC Group.

A V-Híd Zrt. és a MERMEC Group közösen terveznek kifejleszteni egy datacentert, ahol a magyar igények szerint történhet meg a mérések kiértékelése.

 

Új, pontosabb képet kaphat a magyar állam a vasúthálózatról

 

Sárváry István, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója és Angelo Petrosillo, a MERMEC nemzetközi szervezeti kapcsolatokért felelős alelnöke

„A megállapodás előkészíti a terepet egy olyan együttműködés számára, amely mérföldkő lehet a magyar vasúthálózat üzemeltetésében, hiszen nem egyszerűen a ma papír alapon meglévő adatok digitalizálásáról, vagy új mérésekről van szó, hanem egy olyan hatalmas és komplex adatbázisról, amely meg tudja változtatni a magyar állam saját vasúthálózatáról alkotott képét” – nyilatkozta Sárváry István, a V-Híd vezérigazgatója.

 

Jelentős know-how érkezik Magyarországra az adatközpont kialakításával

A tervezett együttműködés kiemelten fontos része a Magyarországon felépülő adatfeldolgozó központ beruházása, melyben elkészülte után a MERMEC know-howját felhasználva hozhat majd létre a magyar szabályozási és technikai környezethez igazodó adatbázist a V-Híd. A datacenter számos új, magasan képzett munkatárs felvételével működhet majd, kialakításához és üzemeltetéséhez az olasz vállalat technológiai transzferrel segíti majd a tervek szerint magyar partnerét.

A MERMEC vasúti adatbázisépítésre és annak feldolgozására specializálódott. Nagy tapasztalata és innovatív eredményei minőségi váltást hozhatnak a magyar rendszerben.

Angelo Petrosillo, a vállalat nemzetközi szervezeti kapcsolatokért felelős alelnöke kifejtette:

"az Angel-csoporthoz tartozó MERMEC-nek hosszú hagyománya van a MÁV-val való technológiai együttműködésben, és ez a megállapodás a legfontosabb magyar vasútépítő céggel megerősíti jelenlétünket a területen, valamint azt a célunkat, hogy folytassuk beruházásainkat Magyarországon."

 

 

A megállapodás előtti nap estéjén a MERMEC gálavacsorán látta vendégül partnereit, így a V-Híd Zrt. vezetőségét, a berlini Branderburgi kapu mellett található Axica Convention Centerben. A jó hangulatú eseményen a két nagyvállalat vezetői informálisan egyeztettek az aláírási ceremóniát megelőzően is.

 


 

V-Híd and MERMEC agreement means qualitative change possible in the management of the Hungarian railway network - datacenter to be built in Hungary with Italian know-how

On 20th September, at the Innotrans conference in Berlin, a cooperation agreement was signed between V-Híd Zrt., the leading Hungarian group in railway construction, maintenance and reconstruction, and the Italian MERMEC Group, a worldwide leader Western European company in the field of modern railway diagnostics.

V-Híd Zrt. and MERMEC Group are planning to jointly create a data centre in Hungary, where railroad network measurements can be evaluated according to Hungarian requirements. A key element of the planned cooperation is the creation of a data processing centre in Hungary, in which, once completed, V-Híd Zrt. will be able to use MERMEC's know-how to create a database adapted to the Hungarian regulatory and technical environment.

 

Galéria

Kötött pályaV-Híd Építő Zrt.InnoTransMERMECkonferencia

Hírlevél

Hirdetés