2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Így folytatódik a Debrecen és Balmazújváros közötti elővárosi vasútvonal építése
A főkép illusztráció

Így folytatódik a Debrecen és Balmazújváros közötti elővárosi vasútvonal építése

mti, magyarepitok.hu

2023.05.24. 15:33 - Szabó Ákos

Az állami fejlesztésről a Macs Ipari Park állomáson tartottak sajtótájékoztatót.

Hirdetés

Továbbhalad a Debrecen és Balmazújváros közötti elővárosi vasútvonal építkezése: a 108-as vasútvonalat érintő beruházás második ütemének megvalósítására több mint 65 és fél milliárd forintot biztosított a kormány - emlékeztetett Papp László, Debrecen polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján az első ütemben elkészült Macs Ipari Park állomáson.

A vonal felújításának első, a Nagyállomás és a Macs Ipari Park állomás közötti folyamatban levő üteme, amit júniusban adnak át, csaknem hetven milliárd forintba került, amit szintén a kormány biztosított – fejtette ki. Az első ütem munkálatainak haladásáról legutóbb ebben a cikkben számoltunk be.

 

A fotó az építkezés korábbi szakaszában készült

 

Szintet lép Debrecen elővárosi közlekedése

A városvezető hangsúlyozta:

a vasútvonal teljes átépítésével és villamosításával szintet lép a két város közötti közlekedési kapcsolat, ez lesz az első kifejezetten elővárosi vasút Debrecen agglomerációjában.

 

A 108-as vasútvonal

 

A teljes pályafelújítással és 35 kilométer vasúti pálya villamosításával járó beruházás, amely bekapcsolja a vasúthálózatba az ország egyik legnagyobb, a BMW autógyárnak és beszállítóinak helyet adó ipari parkját, 2026-ra készül majd el - jelezte Debrecen polgármestere a dátum kapcsán a második ütemről beszélve.

 

Illusztráció

 

Felgyorsulnak a vonatok

Az eseményen elhangzott: régi vágya teljesül a balmazújvárosiaknak a beruházással, amelynek megvalósulásával száz kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek a vonatok a két város között.

Pajna Zoltán hajdú-bihari közgyűlés elnöke azt is kiemelte, jelentős vasútfejlesztési munkák zajlanak a megyében: a balmazújvárosi vonal korszerűsítése mellett elkészült a Püspökladány-Debrecen közötti szakasz felújítása, hamarosan átadják a felújított pályát Püspökladány és Biharkeresztes között, és már tervezik a Debrecen-Nyíregyháza közötti szakasz korszerűsítését - mondta.

Kötött pályaDebrecenBMW-gyárvasútépítésMacs

Hírlevél

Hirdetés