2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Átfogó fenntarthatósági stratégiát dolgozott ki a VAMAV
Fotók: VAMAV

Átfogó fenntarthatósági stratégiát dolgozott ki a VAMAV

magyarepitok.hu

2023.08.31. 10:12 - Kolinek Nóra

A vállalat társadalmi felelősségvállalásának jegyében igyekszik mérsékelni karbonlábnyomát, továbbá a helyi közösségek működéséhez is hozzájárul.

Hirdetés

A vasúti kitérők, átszelések, vágánykapcsolatok és egyéb felépítményi szerkezetek tervezésével és gyártásával foglalkozó nagymúltú hazai vállalat a VAMAV Kft. aktív szerepet vállal a társadalmi felelősségvállalás különböző területein.

A vállalat elkötelezett abban, hogy a maga eszközeivel a lehető legkisebbre mérsékelje a karbonlábnyomát. Az üvegházhatású gázok kibocsátásában meghatározó hányadot tesz ki a közúti- és légiközlekedés, ezzel szemben viszont a vasút a jelenleg ismert legzöldebb közlekedési mód.

A VAMAV Kft. stratégiai tervében rögzített módon csökkenti évről-évre a termeléshez és a termékei szállításához kapcsolódó szén-dioxid kibocsátást.

A vállalat hisz abban, hogy a fejlődés fenntarthatóságra nevelés nélkül nem lehetséges. Emiatt is támogat olyan programokat, mint például a Gyöngyösön már többször megrendezett ÖKOFORRADALOM, amelynek alapvető fókusza az iskolás korú gyerekek gondolkodásmódjának formálása; vagy például a 2023 szeptemberében megrendezésre kerülő családi napon a gyermekek olyan játékokon játszhatnak, amely szintén a fenntarthatóságra fókuszál.

ÖKOForradalom esemény
Fotók: VAMAV

A vállalat aktív résztvevője a helyi közösségek életének

A gyöngyösi székhelyű VAMAV szerepvállalásával a helyi közösségek fejlődéséhez, jólétéhez is hozzájárul: számos környékbeli szervezetet támogat, amelyek részt vesznek a társadalmi problémák megoldásában.

Oktatási és képzési programok támogatásával igyekszik hozzájárulni a helyi közösség oktatási színvonalának növeléséhez. Több éves együttműködés áll fenn a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégiummal, legyen szó a diákok tanulását elősegítő eszközök beszerzéséről, tanterem felújításáról, illetve diák programok biztosításáról.

A helyi kulturális és művészeti programok támogatásával nem csak az értékek megőrzését segíti, hanem az emberi kreativitást és önkifejezést is gazdagabbá teszi. Ennek kapcsán hosszú évek összefogását ápolja a Vidróczki Néptáncegyüttessel.

A legtöbb sportegyesület (futball, vívás, birkózás, lövészet, atlétika, kerékpár, búvárkodás, síelés, tánc) célja a fiatalok megmozgatása, a közösségépítés, az egészséges életmód közvetítése és megannyi pozitív lehetőség, amelyben a VAMAV is rendszerint segíti őket.

Fontosnak tartja a támogatott szervezetek különféle eseményein való részvételt, hiszen ez teszi lehetővé, hogy megismerje a közösség tagjait és erősítse a helyi kapcsolatokat. A vállalatnál bíznak abban, hogy aktív szerepük pozitív hatást gyakorolhat a környezetre, és az együttműködés segíthet a közös célok elérésében.

Véradás a VAMAV-nál

Munkavállalók jóléte a vállalat működésére is pozitív hatást gyakorol

A munkavállalók testi, lelki és szociális jóléte meghatározza az elégedettségüket és a kiegyensúlyozott munkahelyi környezetet. A vállalat napi szinten gondoskodik a munkavállalóink egészségéről, biztonságáról és fejlődéséről. Ez jelenti a versenyképes bérezést, a munkahelyi sokszínűséget, egészségmegőrzést és továbbképzési lehetőségeket.

A jólét a vállalat egészét is pozitív irányba befolyásolja. Az erre való összpontosítás hozzájárul a hatékonyabb és fenntarthatóbb működéshez, amely a VAMAV tapasztalatai szerint hosszú távon sikert és növekedést eredményez.

Galéria

Kötött pályaVAMAV Kft.társadalmi felelősségvállalásCSRGyöngyösvasúti kitérőkitérőgyártás

Hírlevél

Hirdetés