2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Megújult környezetben várja az utasokat két kelet-magyarországi vasútállomás
Fotók: MÁV

Megújult környezetben várja az utasokat két kelet-magyarországi vasútállomás

magyarepitok.hu

2023.10.02. 09:00 - Bíró Beáta

A Magyar Falu Program keretében a MÁV beruházásában megújult, modern felvételi épület szolgálja az utasok kényelmét Vaja-Rohod és Medgyesegyháza vasútállomásokon is.

Hirdetés

2021 augusztusában jött létre az a Támogatási Szerződés a Miniszterelnökség és a MÁV között, amelyben rögzítették, hogy a Magyar Falu Program keretében a vasúttársaság 2 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást használhat fel vasútállomások fejlesztésére – olvasható a MÁV közleményében.

A szabolcsi Vaja-Rohod vasútállomáson végzett munkálatok során az épület tetőhéjazata megújult és új nyílászárókat építettek be, továbbá az egységes megjelenés érdekében elvégezték a teljes homlokzat karbantartását.

A mai kor elvárásainak megfelelően, az utazóközönség kiszolgálását USB töltőasztallal rendelkező klimatizált váróterem és korszerű utasmosdó biztosítja, a tájékozódást megújult statikus utastájékoztató elemek (táblák, piktogramok) segítik. A felvételi épület környezetének rekonstrukciója során, térkővel burkolt gyalogos közlekedőfelületeket alakítottak ki, új kültéri bútorokkal és új fedett kerékpártolóval.

 

 

Az állomás megjelenését az épület mellett lévő burkolatlan területeken elvégzett tereprendezés és virágosítás teszi szebbé. A településsel közösen végzett összehangolt munka eredményeként, az állomás területén kamerarendszert telepítettek.

 

Kerékpártárolót is létesítettek a Medgyesegyházáról induló utasoknak

A Békés vármegyei Medgyesegyházán klimatizált várótermet és akadálymentes utas WC-t alakítottak ki, a pénztár biztonsági üveget kapott.

A kényelmes közlekedés érdekében az épület bejáratát a város felőli oldalon átalakították széles, automata ajtóra. Az utasváróban megújult az ülőfelület valamint a statikus utastájékoztatás, és USB-töltős asztal szolgálja a várakozók kényelmét. A vágányok felől a lépcső és a gyalogos átjáró közötti területet is rendezték, a felvételi épület utcai lépcsőjéhez feljáró korlát készült. Az épület környezete térburkolattal, kerékpártárolóval és zöld szigettel gazdagodott. 

 

Medgyesegyháza váróterem

 

Mád, Szany-Rábaszentandrás, Zichyújfalu, Okány, Biharnagybajom, Csömödér-Páka és Vaja-Rohod után Medgyesegyháza már a nyolcadik helyszín, ahol az utazóközönség a Magyar Falu Programnak köszönhetően kulturált és modern környezetben válthat jegyet, várakozhat.

A Magyar Falu Program projektben a MÁV célja, hogy a fejlesztéseket a helyi lakosok is magukénak érezzék. Ennek érdekében valamennyi önkormányzattal szoros együttműködésre törekszik a vasúttársaság, az épületek környezetének rendezése, a felesleges helyiségek, épületek hasznosítása, valamint az utasforgalmi létesítmények üzemeltetése tekintetében. A vasutasok munkakörnyezete is javul az érintett állomásokon.

Kötött pályaMÁVMagyar falu programMedgyesegyházaVajavasútállomás

Hírlevél

Hirdetés