2024.04.23, Kedd
Különleges kilátó épült Budapest mellett

Különleges kilátó épült Budapest mellett

parkerdo.hu

2016.04.09. 10:35 - Hegedűs Gergely

A fenyőgerendákból készült nyolcszögletű építmény a Hármashatár-hegyről teljes kilátást biztosít a fővárosra és a Dunára, ezen a hétvégén már látogatható.

Hirdetés

A Hármashatár-hegy turisztikai fejlesztési programja keretében elkészült a Pilisi Parkerdő Zrt. teljes budapesti panorámát kínáló kilátópontja. A parkerdő honlapján az áll, a 2015 júniusában átadott, piliscsabai Dévényi Antal-kilátó után újabb beruházás serkenti a természetjárást. A már meglévő Hármashatár-hegyi Erdei Iskola, a ZöldBázis Turistaközpont és a HangÁr Bistro mellé egy nyolcszögletű kilátópont épült.

A 4 méter magas építményt pénteken nyitották meg, a hivatalos, ünnepélyes átadására a készülő Hármashatár-hegyi Turistaházzal közösen kerül sor, várhatóan ez év nyarán.

A fenyőgerendákból készült, különleges faszerkezetű kilátó érkezési szintje egyben pihenőhelyként is funkcionál majd, ahol az Országos Kéktúra nyomvonalán a hegyre felkapaszkodók kifújhatják magukat. 

A kilátóhoz kapcsolódó fejlesztések ezen túl magukban foglalják a ZöldBázis Turistaközponttól az új kilátóponthoz vezető út felújítását, továbbá lépcsők és korlátok kialakítását is.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a „Bejárható Magyarország” programhoz kapcsolódik turisztikai fejlesztéseivel.

Galéria

Mi épül?turizmuskilátók

Hírlevél

Hirdetés