2024.03.29, Péntek
Összenyitják az operettel a megújuló Moulin Rouge-t
panoramio.com

Összenyitják az operettel a megújuló Moulin Rouge-t

nol.hu

2016.07.28. 12:28 - Antal Zsófia

Jövő héten írják ki a közbeszerzést a budapesti Moulin Rouge felújítására, mely a következő évadtól kétszáz férőhelyes kamaraszínházként nyílik meg.

Hirdetés

Jóváhagyta Budapest VI. kerületének önkormányzata a Moulin Rouge felújítási terveit, a beruházás közbeszerzési kiírása a jövő héten jelenik meg – írja a nol.hu. A Nagymező utcai egykori mulató a következő évadban nyílhat meg, s a Budapesti Operettszínház kamaraszínházaként, Kálmán Imre Teátrum néven működik majd tovább.

Tavasszal fejeződött be a Teátrum gépészeti felújításának nagy része a Halastó Camping Kft. kivitelezésében, ami 34 millió forintba került. A jelenlegi munkálatok során – melyekkel a színház tájékoztatása szerint még idén végeznek – a Kálmán Imre Teátrum előcsarnokát összenyitják az operettével, a közös térben bisztrót alakítanak ki. Az összenyitással megközelítenék a hajdani Somossy Orfeum építészeti megoldásait. A terembe kétszáz szék rakható be, vagy 130 nézőnek asztal. Olyan rendezvényekben is gondolkodnak, amelyekhez nem kellenek se székek, se asztalok.

 

Az Operettszínház a fővárostól bérli az épületet

Bár a színház fenntartója az állam, az épületek a főváros tulajdonában vannak. A főváros évi bruttó 260 millió forintos bérleti díjat szed az operettől, amiből az nem írhatja le a felújítás költségét, de a főváros biztosított 40 millió forintot az új játszóhely állagmegóvására. A jövő héten megjelenő kiírás keretösszege 210 millió forint. (Ehhez adódik majd hozzá 2017 elején az új színpadtechnika 50-150 ezer forint közötti költsége, addig az operettszínház utazó színpadtechnikáját használják.) A főváros ugyanakkor a felújításhoz való tulajdonosi hozzájárulásban külön hangsúlyozza, hogy bármennyit költ a bérlő a Moulin Rouge épületére, az ingatlanban nem szerez tulajdonjogot. A beépítésre kerülő anyagok kivétel nélkül az önkormányzat tulajdonába kerülnek.

A felújítás fedezete egyébként benne van az egymilliárd forintos bázistámogatásban, amelyet tavaly ítélt meg az állam a 2016–17-es rekonstrukcióra. Ebből gazdálkodják ki az üzemeltetést is.

Mi épül?épületfelújításTerézváros

Hírlevél

Hirdetés