2024.03.29, Péntek
Másfélezres sportcsarnok épült Oroszlányban

Másfélezres sportcsarnok épült Oroszlányban

mti

2016.08.28. 09:38 - Hegedűs Gergely

Az egymilliárdos beruházásban a Strabag kivitelezésében épült csarnok nemzetközi kosármeccseknek és kulturális rendezvényeknek is otthont ad, emellett a helyi iskolákat is kiszolgálja.

Hirdetés

Nemzetközi kosárlabda-mérkőzések megrendezésére alkalmas sportcsarnokot adtak át szombaton Oroszlány központjában.

A kivitelező Strabag négyezer négyzetméter alapterületű létesítményt épített a régi sportcsarnok mögé, négyoldalú lelátóval, 1465 férőhellyel. Az intézmény alkalmas kulturális rendezvények megrendezésére, illetve a mindennapos testnevelésre, és párhuzamosan egyszerre több óra vagy edzés is megtartható.    

A munkálatok egymilliárd forintos költségéből 706 millió forint társasági adó (TAO) támogatásból származott, a fennmaradó részt az önkormányzat biztosította.    

Az új létesítmény hivatalos neve Krajnyik Akác András Sportcsarnok. Az Akác becenévre hallgató Krajnyik András Oroszlány legendás kosárlabdázója volt, pályafutása alatt 2500 pontot dobott, 1976-ban került Oroszlányba és 1987-ben vonult vissza.    

Oroszlányban 1958 óta van kosárlabda-szakosztály, mely hosszú ideig az első osztályban szerepelt. A városban 300 gyerek kosárlabdázik versenyszerűen, az egyesület 15 csapattal vesz részt a korosztályos bajnokságokban.

Mi épül?sportberuházások

Hírlevél

Hirdetés