2024.04.19, Péntek
Naponta akár 110 kamiont is kiszolgál a járműipari cég új raktára Esztergomban
kirchhoff-automotive.com

Naponta akár 110 kamiont is kiszolgál a járműipari cég új raktára Esztergomban

MTI

2016.08.26. 12:02 - Antal Zsófia

A német Kirchhoff újabb bővítése keretében 6100 négyzetméteres raktárat adott át és 50 munkahelyet teremtett.

Hirdetés

Az esztergomi ipari parkban 6100 négyzetméteres raktárcsarnokot avatott pénteken a karosszériaelemeket gyártó Kirchhoff Hungária Kft. Körtvélyessy Géza ügyvezető igazgató elmondta: a beruházás értéke 1,3 milliárd forint, s a csarnok átadásával 50 új munkahelyet teremtettek. A fejlesztés forrásait negyven százalékban az Európai Unió biztosította.

A létesítményhez egy 5200 négyzetméteres konténertároló kapcsolódik. A raktár anyagmozgató gépei naponta 110 kamion kiszolgálására képesek. A Kirchhoff Hungária Kft. itt valósítja meg késztermékeinek teljes logisztikáját.

Az üzem 2004-es alapítása óta a német tulajdonú társaság 100 millió eurót ruházott be Esztergomban. Dolgozóik száma megközelíti az ezer főt, a 2015-ös árbevétel elérte a 30 milliárd forintot.

 

A Kirchhoff Hungária Kft-ről

A cég 2004-től 2010-ig kizárólag a Suzuki számára készített karosszériaelemeket, majd szélesítették vevőkörüket. A társaság 2017-ig további hét autógyártól kapott megrendeléseket, így a Mercedes és a General Motors magyarországi, a Peugeot, a Citroen és a Volkswagen szlovákiai, illetve a Skoda és Ford csehországi üzemeinek beszállítójává vált.

A 227 éves Kirchhoff Gruppe német családi tulajdonban lévő cég, világszerte 10 ezer embert foglalkoztat. A vállalkozás 4 divíziójában hulladékszállító és tisztító teherautó felépítményeket, precíziós kéziszerszámokat gyártanak, valamint személygépkocsikat alakítanak át mozgássérültek számára. A Kirchhoff Automotive csoportban pedig fém karosszériaelemeket préselnek és szerelnek össze az autóipar részére.

munkahelyekMi épül?autóiparüzemfejlesztésEsztergomlogisztika

Hírlevél

Hirdetés