2024.04.19, Péntek
1100 négyzetméteres terápiás központtal gazdagodott a Debreceni Egyetem
civishir.hu

1100 négyzetméteres terápiás központtal gazdagodott a Debreceni Egyetem

civishir.hu

2016.09.20. 11:15 - Antal Zsófia

Az egészségmegőrzést és a versenysportot is szolgálja a hétfőn átadott diagnosztikai és sportterápiás központ, mely 400 millió forintból valósult meg.

Hirdetés

Átadták a Debreceni Egyetem (DE) sportdiagnosztikai, életmód- és terápiás központját hétfőn - írja a Cívishír. A centrumot 400 millió forint pályázati és saját forrásból hozták létre a Nagyerdei Stadion épületében, a keleti lelátó alatt. A központ belső kialakítását a debreceni Hunép Zrt. és az Épkerservice Zrt. végezték el, mely a teljes költségből 208 millió forintot tett ki.

A 1100 négyzetméteres központot az egyetem és a város közös tulajdonában lévő Magyar Sport és Életmódfejlesztő Klaszter Kft. működteti, és az egyetemi gyógytornászképzés gyakorlati helye is lesz. A tavasszal fitneszrészleggel is kiegészülő centrumban életmód-tanácsadással, hazánkban egyedülálló diagnosztikai berendezésekkel - például hatkamerás mozgásérzékelő rendszerrel - és szakorvosi szolgáltatások széles körével várják az érdeklődőket jövő héttől.

 

Érdeklődők a Debreceni Egyetem Nagyerdei Stadionban lévő Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központjában.

 

Szilvássy Zoltán, a DE rektora Közép-Európában egyedülállónak nevezte a centrum kialakítását, amely egyaránt szolgálja a verseny- és a hobbisportot, az egészségmegőrzést és a betegségmegelőzést, az orvos- és egészségtudományt. Bács Zoltán, a DE kancellárja hozzátette: "tudományos háttér nélkül ma már nincs sikeres sport.”

 

A debreceni székhelyű Hunép Universal Építő Zrt. az interneten elérhető adatok szerint 134 főt foglalkoztat, utolsó éves nettó árbevétele 9,9 milliárd forint volt. Az 1999-ben alapított Épkerservice Zrt. utolsó nettó éves árbevétele 824 millió forint volt.

Hunép Zrt.Mi épül?építőipari cégeksportberuházásokDebrecenegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés