2024.03.28, Csütörtök
Közel az átadáshoz a teniszezők fellegvára
origo.hu

Közel az átadáshoz a teniszezők fellegvára

kozbeszerzes.hu, origo.hu, epiteszforum.hu

2016.09.23. 09:55 - Antal Zsófia

Félmilliárd forintból épült fel a Nemzeti Edzésközpont háromszintes új épülete, a munka során a létesítmény meglévő pályái és lelátói is megújultak.

Hirdetés

Hazánk egyik prominens tenisz létesítménye, a Nemzeti Edzésközpont (NEK) 2011 óta működik Budapest III. kerületében, a Folyondár és a Mikoviny utcák találkozásánál. A terület korábban a Talentum teniszklub otthona volt, majd a NEK számára 2011-ben három új keménypálya épült itt. A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) 2012-ben vette át az üzemeltetést.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) támogatásának köszönhetően a tenisztelep idén tovább bővülhetett: hamarosan átadásra kerül az edzőcentrum új épülete. A kivitelezési szerződést márciusban kötötte meg az NSK, a nyertes a Laterex Építő Zrt. és a Primofor Kft. által közösen tett, 504 millió forintos ajánlat volt.

 

Valódi otthona lehet a magyar tenisznek

Korábban egy acél tartószerkezetű konténerépületben voltak a kiszolgáló helyiségek, valamint az irodai, edzői és pihenő szobák. A konténerszerkezet elbontása után megkezdődhetett az új, háromszintes épület kivitelezése, melynek összes bruttó alapterülete 1230 négyzetméter, s egy domboldalon található.

 

kép: tennishungary / indafoto.hu

 

A legfelső, érkezési szinten kaptak helyet az irodák, melyek a pályákra néznek. A munka befejezésével az MTSZ irodája is ideköltözik a Magyar Sport Házából. Ugyanezen a szinten, de a szárny zártabb részében helyezkedik el a 16 ágyas szállás. Egy szinttel lejjebb található a konditerem és öltözők mellett a teraszos büfé. Az épületben a fűtést és melegvíz előállítást elektromos energia segítségével, korszerű, hőszivattyús (VRF) rendszerrel biztosítják.

Az új épületen kívül a kivitelezési feladat részét képezte még:

  • két teniszpálya burkolatának rekonstrukciója,
  • öntözőrendszer kiépítése kétszer 630 négyzetméteren,
  • a teniszpályák előtt egy 70 fős lelátó és tereplépcső építése,
  • az épület mellett külső szertár létesítése zöldtető kialakítással,
  • 18 db merőleges beállású, a Mikoviny útról nyíló parkolóhely építése.

 

A Laterex Építőipari Zrt. 2006-ban alakult budapesti székhelyű cég, tulajdonosai rokoni szálakon keresztül megörökölték a 2012-ben megszűnt Hérosz Építőipari Zrt. tudását is. Tevékenységük felöleli a magasépítési iparág valamennyi területét. 2015-ös árbevételük meghaladta a nettó 6,4 milliárd forintot.

Galéria

LATEREX Építő Zrt.Mi épül?építőipari cégekÓbuda-Békásmegyersportberuházások

Hírlevél

Hirdetés