2024.03.29, Péntek
A Hungaroringet kiegészítő aréna épül Nyíregyházán
Illusztráció - pestmegye.hu

A Hungaroringet kiegészítő aréna épül Nyíregyházán

ted.europaeu, nemzetisport.hu

2019.11.08. 12:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az új létesítmény az autó- és motorsport szakági versenyeinek megrendezéséhez biztosít majd helyszínt.

Hirdetés

Multifunkcionális autó-motorsport aréna épül Nyíregyházán, melynek megvalósíthatósági tanulmányát a Katona Mérnöki Szolgáltató Kft. és a Truck Race Promotion Rendezvényszervező Kft. készíti. A szolgáltatás értéke nettó 215 millió forint – olvasható a közbeszerzéseket ismertető Ted-en.

A beruházás célja, hogy a mogyoródi Hungaroring mellett az ország keleti részében is létesüljön egy olyan multifunkciós létesítmény-együttes, amely a Hungaroringen megrendezésre kerülő nemzetközi sportversenyeken kívül az autó- és motorsport egyéb szakágai versenyeihez is biztosítson helyszínt.

 

Professzionális feltételek az utánpótlás nevelése szempontjából

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára egy korábban rendezett sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a tervezett létesítmény elsősorban a rallycross, az autókrossz, és az utánpótlás-nevelés szempontjából kiemelt jelentőségű gokart szakágnak jelent majd valódi otthont. Valamint megteremti a 21. századi követelményeknek megfelelő, professzionális feltételeket is – írja a nemzetisport.hu.

A Beruházás tervezett kezdése 2019 második fele, a várható befejezést pedig 2021-re tűzték ki.

Mi épül?Hungaroringépítőipari cégekautópályaNyíregyháza

Hírlevél

Hirdetés