2024.04.19, Péntek
100 ezer hektáron fejlődhet a 25 éves Fertő-Hanság Nemzeti Park
sarrod.hu

100 ezer hektáron fejlődhet a 25 éves Fertő-Hanság Nemzeti Park

magyarepitok.hu

2016.10.09. 08:00 - Antal Zsófia

A nemzeti park infrastruktúráját és élőhelyeit érintik a következő pénzügyi időszakban, a KEHOP és VEKOP keretében tervezett fejlesztések.

Hirdetés

Az 1991-ben alapított Fertő-Hanság Nemzeti Park idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az elmúlt 25 esztendőre egy előadóüléssel emlékeztek a nemzeti park és a társszervezetek szakemberei, a már hagyományosnak nevezhető Bikavásár (azaz a Dunántúli Magyar Szürke Szarvasmarha Tenyészbika Szemle és Vásár) keretében.

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a rendezvényen elmondta, hogy a 2015-tel véget érő pénzügyi időszakban több mint 38 milliárd forint jutott természetvédelmi fejlesztésekre: többek között élőhelyek helyreállítására, védett gyűjteményes növény kertjeink és történeti kertjeink fejlesztésére, továbbá erdei iskolák és óvodák felújítására.

Az államtitkár kijelentette, hogy a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság további aktív közreműködésével ezeket a fejlesztési irányokat követve a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP), illetve a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében további területeken, legalább 100.000 hektáron javítják a természetes és természetközeli élőhelyek állapotát, a természetvédelmi kezelést, valamint az infrastruktúrát. Mindez lehetővé teszi, hogy ezeket az élőhelyeket a nagyközönség számára is bemutassák.

Mi épül?Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)VEKOPFertőd

Hírlevél

Hirdetés