2024.04.16, Kedd
Kiderült, ki tervezi a szegedi versenyuszodát

Kiderült, ki tervezi a szegedi versenyuszodát

mti

2016.10.18. 07:35 - Hegedűs Gergely

A 13 ezer négyzetméteres komplexumban öt medence épül, ezer férőhelyes lelátóval, wellness részleggel, edzőtermekkel.

Hirdetés

Bemutatták a nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas szegedi uszoda tervezésére érkezett pályamunkákat. A nemzetközi tervpályázatra érkezett huszonegy munka közül a TSPC Mérnökiroda Kft. és a DPI-Design Kft. közös anyagát találta legjobbnak a zsűri. Az önkormányzat egy hónapon belül megköti velük a szerződést a továbbtervezésre, amelyre 210 nap áll majd rendelkezésre.    

A város gazdasági alpolgármestere Szentgyörgyi Pál (MSZP) elmondta, az önkormányzat az engedélyes tervek elkészülte után választja ki a kivitelezőt. Az építkezés 2017 második felében indulhat, az uszoda 2018 végére készülhet el. A több év alatt várható 3,5-4 milliárd forintos költségre a város 3 milliárd forintot már elkülönített.

A mintegy 13 ezer négyzetméteres épületben 50-szer 25 méteres versenymedence, egy 20-szor 12,5 méteres melegvizes tanmedence, egy 25-ször 15 méteres bemelegítő medence, egy kültéri résszel rendelkező melegvizes ülőmedence és egy kis hidegvizes medence kap majd helyet. A medencetérhez kapcsolódik wellness részleg, edzőtermek és egy ezer ember befogadására alkalmas nézőtér is.

Mi épül?sportberuházásokSzegedTSPC Kft.

Hírlevél

Hirdetés