2024.04.24, Szerda
A békéscsabai stadion lelátója és a világítása is megújul
(1912elore.hu)

A békéscsabai stadion lelátója és a világítása is megújul

magyarepitok.hu

2016.11.02. 08:59 - Hegedűs Gergely

Az északnyugati oldalon fedett tribün épül, és a szemben levő lelátót is befedik.

Hirdetés

Kiírták a közbeszerzést a békéscsabai futballstadion felújítására. A hirdetmény szerint nettó 948 millió forintos beruházásban a pálya észak-nyugati oldalán lévő régi lelátó helyén egy új, fedett, 2500 fő befogadására alkalmas, ülőhelyes tribün épül.

(kép: bekesfoci.hu)

Az átalakítás részeként a délkeleti oldalon lévő lelátót is befedik. A fejlesztésben új mosdók, büfé-, közösségi helyiségek is épülnek, a sportolók számára új öltözők, rekreációs helyiségek, edzőterem és orvosi szoba jön létre. A délkeleti oldalon a munkák részét képezi a vasbeton szerkezetű lelátó felújítása és visszabontása is 137 méter hosszúságúról 108 méter hosszúságúra.

A közbeszerzésből kiderül, hogy a csabai stadion pályavilágítását is felújítják, a pályafűtés új kazánházat kap, és beépítenek két új gázkazánt.

A Békéscsabai Előre FC-t 1912-ben alapították, több mint 400 igazolt sportolója van. A klub egyszeres Magyar Kupa-győztes, egyszer nyert bronzérmet az elsőosztályú bajnokságban, tavaly az NB I-ben játszott, idén a másodosztályban szerepel.

Mi épül?sportberuházások

Hírlevél

Hirdetés