2024.04.19, Péntek
Magyar családi vállalkozás épített élelmiszeripari kutatóközpontot
Fotók: mti

Magyar családi vállalkozás épített élelmiszeripari kutatóközpontot

mti

2018.03.29. 10:35 - Szabó Ákos

1,4 milliárd forintos beruházásban építtetett laboratóriumot és bővítette logisztikai kapacitását Balatonbogláron a Halker a Magyar Tudományos Akadémiával és a Seqomics-szel együtt.

Hirdetés

Több mint 910 millió forintnyi uniós támogatást szerzett a 30 éve egy garázsból indult, magyar családi tulajdonú Halker Kft. balatonboglári telephelye laboratóriummal és logisztikai központtal való fejlesztéséhez. Az összesen 1,4 milliárd forintos beruházás eredményeként elkészült létesítményt szerdán adták át.

 

Fontos lépést tettek az élelmiszer-hamisítás leküzdésére

 

Mészáros Miklós polgármester, Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Neszményi Zsolt megyei kormánymegbízott, Móring József Attila országgyűlési képviselő, Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gregorics László és Gödry Zoltán a Halker Kft. tulajdonosai (b-j)

A közel 500 főt alkalmazó élelmiszeripari vállalat a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjával és a mórahalmi Seqomics Kft.-vel közös konzorciumban alakította ki az új kutatóközpontot. Ezzel együtt 5200 raklapos szállítmányozási kapacitásukat újabb 1500 raklappal bővítették a Veszprém megyei városban található telephelyükön.

Gödry Zoltán ügyvezető igazgató-tulajdonos az átadón kiemelte: a laboratórium a kutatásokkal együtt fontos szerepet kap az élelmiszer-hamisítás elleni küzdelemben, lehetővé téve a termékek azonnali bevizsgálását.

Mi épül?logisztikai központkutatás-fejlesztéslogisztikaBalatonboglárlaboratórium

Hírlevél

Hirdetés