2024.04.24, Szerda
Egyéves várakozás után elstartolt a balmazújvárosi uszodaépítés
napur.hu

Egyéves várakozás után elstartolt a balmazújvárosi uszodaépítés

kozbeszerzes.hu, civishir.hu

2016.12.27. 16:56 - Antal Zsófia

2017 végére, 605 millió forintból készül el a több mint ezerötszáz négyzetméteres épület, ahol hat pályán úszhatnak majd a környék lakosai.

Hirdetés

Lezárult a közbeszerzési eljárás az egy éve bejelentett balmazújvárosi uszoda építésére. Az uszoda teljes egészében állami támogatásból épül meg. Már át is adták a munkaterületet a megbízást elnyert hódmezővásárhelyi székhelyű Pala Produkt Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a debreceni székhelyű BS-TECHNIK Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. konzorciumának, akik bruttó 605 millió forintért építik fel az uszodát 2017 novemberének végéig.

Az új, fedett létesítmény 1658 m2 hasznos alapterületű épülettel, benne 16x25 méteres, 2 méter mély, hatpályás medencével épül meg. Kialakítanak öltözőket, zuhanyzókat, orvosi, úszómesteri szobát és szertárat is. A kivitelező cégek feladata az út-, járda és térburkolatok, valamint a külső közműcsatlakozások kiépítésére s a próbaüzem lefolytatására is kiterjed.

Az uszoda elkészülte után a helyi és a környező települések iskoláival együttműködést szeretne kötni az önkormányzat: a céljuk, hogy minden gyermek nyolcadikos korára megtanuljon úszni.

Mi épül?építőipari cégekuszodaépítésBalmazújváros

Hírlevél

Hirdetés