2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Zöld lámpát kaptak Nagykanizsa milliárdos beruházásai

Zöld lámpát kaptak Nagykanizsa milliárdos beruházásai

mti

2016.12.05. 08:54 - Hegedűs Gergely

Közel hatmilliárd forintnyi nagykanizsai projekt nyert támogatást a TOP-ból: tavasszal kezdődhet az ipari park bővítése, a kerékpárút építése és az óvodák, rendelők korszerűsítése.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként benyújtott nagykanizsai projektek 73 százalékáról született már támogatói döntés, így 5,8 milliárd forintból tavasszal elindulhatnak a fejlesztések. A források mintegy 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítja a város.

A projektekről a város önkormányzata tájékoztatta az MTI-t. Ebből kiderült, az elnyert összegek a fejlesztések 100 százalékos előlegeként december 31-ig megérkeznek az önkormányzat számlájára.

  • A legjelentősebb beruházás a nagykanizsai ipari park fejlesztése, amely csaknem 60 hektárral növekszik új iparterület kialakításával és az infrastrukturális háttér biztosításával.
  • Ugyancsak a nagyobb értékű projektek közé tartozik a Zöld Város - Zöld Nagykanizsa elnevezésű program, amelynek keretében a belváros több terén megújulnak a zöldfelületek, illetve fejlesztik a fizetőparkolókat.
  • A helyi TOP program már megvalósítható projektjeinek sorában szerepel két-két óvoda és bölcsőde korszerűsítése is.
  • A még hiányzó kerékpárútszakasz kiépül a város legvonzóbb turisztikai célállomása, a Csónakázó-tó és a belváros között.
  • Megindulhat egy fogászati alapellátási rendelő, valamint egy felnőtt és egy gyermek háziorvosi rendelő, illetve a védőnői szolgálat helyiségeinek korszerűsítése.


Szociális célokra is érkezik pénz

A most elnyert forrásokból fejlesztik a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézményhez tartozó idősek klubját és a házi segítségnyújtás rendszerét. Javítják továbbá a Ligetvárosban élő hátrányos helyzetű lakosok életlehetőségeit egészségügyi és szociális szolgáltatások biztosításával, valamint foglalkoztatási programokat valósítanak meg a hátrányos helyzetű és inaktív álláskeresők számára.

Mi épül?NagykanizsaTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés