2024.03.19, Kedd
Teljesül a község álma: új iskola épülhet Úrhidán
Látványterv: urhida.hu

Teljesül a község álma: új iskola épülhet Úrhidán

magyarepitok.hu, feol.hu, urhida.hu

2021.09.16. 07:56 - Kalácska-Nagy Nóra

Egy 8 osztályos általános iskola valósulhat meg tornateremmel.

Hirdetés

A Fejér megyei Úrhida új általános iskolával lesz gazdagabb, már keresik a tervezőjét – derült ki az európai uniós közbeszerzési adatokból. A Batthyány Lajos Általános Iskola Géza Fejedelem Tagiskoláját szakértői vélemény szerint nem lehet már gazdaságosan felújítani, bővítésére sincs lehetőség. Ezért egy új multifunkcionális iskola és tornaterem építéséről hoztak döntést. Október 19-ig várják a pályázatok benyújtását.

Az engedélyezési szintű tervek már 2008 óta rendelkezésre állnak, mostanra érhet be a projekt: a kormány támogatja a falu régi álmát, vagyis az új általános iskola és a tornaterem megépítését, ugyanis az iskolaépület már nem felel meg a mai kor követelményeinek – írta korábbi cikkében a feol.hu.

 

Akadálymentesített környezetben folyhat az oktatás

A kiírás szerint a tervező feladata egy 8 osztályos (4 alsó és 4 felső tagozatos) általános iskola megtervezése „B” típusú tornateremmel, melegítőkonyhával és étkezővel, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló funkciókkal.

Ezenkívül

  • udvari közlekedővel- és zöldfelülettel,
  • parkolókkal,
  • játszótérrel
  • és sportolásra lehetőséget adó pályákkal (kosár és foci) látják el az intézményt

 - mindezt akadálymentesítve, egészen a telekhatárig.

A tervezőnek generál tervezői feladatokat kell ellátni, amely tartalmazza az előzetes tervezési program szakmai és műszaki felülvizsgálatát, részletes tervezési program készítését az építtetővel együttműködve az előzetes Tervezési Program alapján.

 

1000 négyzetméteren tanulhatnak a kisdiákok

Továbbá a nyertes pályázó végezheti el a teljes épület, valamint a játszó-, pihenő- és sportterület berendezési tervének elkészítését, a konyhatechnológiai terv elkészítését, valamint a biztonságtechnikai, légtechnikai és tűzvédelmi rendszerek tervezését is.

Az iskola hasznos alapterülete összesen 4.055 négyzetméteres lesz, az általános oktatási területek hasznos alapterülete pedig csaknem 1000 négyzetméter.

Mi épül?Úrhidaiskolaépítésáltalános iskola

Hírlevél

Hirdetés