2024.04.16, Kedd
Rekreációs park készül a Zala holtágánál
gocsejiskanzen.hu

Rekreációs park készül a Zala holtágánál

MTI

2016.12.02. 09:50 - Antal Zsófia

Mintegy 350 millió forintból ismét élővé teszik a folyó holtágának másfél kilométeres zalaegerszegi szakaszát, ahol rekreációs parkot is kialakítanak - tájékoztatott a zalai megyeszékhely önkormányzata csütörtökön.

Hirdetés

Az érintett terület a történelmi városmagtól északra, a zalaegerszegi vasúti fővonal, valamint a belső tehermentesítő út között található, keletről a Kaszaházi híd, nyugatról pedig a Malom utca határolja. Itt helyezkedik el a városi sportcentrum, a Göcseji Falumúzeum, valamint a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum.

A holtág mintegy 1500 méteres szakaszának élővé tételéhez a Zalából vezetik át a vizet, az évekkel ezelőtti vasútépítéskor kialakított frissítővíz-csatornán keresztül. A holtág vize a Vizsla-patakkal egyesülve jut majd vissza a folyóba.

Az újonnan létrejövő vízfolyás mentén kerékpározható gyalogösvényt, valamint vendéglátó egységekkel, pihenőpadokkal, játszóeszközökkel ellátott városi rekreációs parkot alakítanak ki. A területi operatív programból finanszírozott projekt tervezett költsége bruttó 350 millió forint.

Mi épül?ZalaegerszegTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)közpark

Hírlevél

Hirdetés