2024.04.16, Kedd
Rendőrlakások lettek az üresen álló tatabányai irodaházból
police.hu

Rendőrlakások lettek az üresen álló tatabányai irodaházból

MTI

2016.12.01. 15:04 - Antal Zsófia

Az állományban négyszeres túljelentkezés volt a most átadott tíz ingatlanra. Szerencsére a további felújítások elkészülte után újabb húsz lakást vehet majd át a rendőrség.

Hirdetés

A Vértesi Erdő Zrt. tíz újjáépített lakást adott át használatra csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságnak. A lakásokat egy használaton kívüli irodaházból alakították ki.

Bitay Márton Örs, az erdőgazdaságokat is felügyelő államtitkár az átadáson elmondta, hogy a beruházás 90 millió forintba került: bútorozott, minden szükséges felszereléssel ellátott, minőségi ingatlanokat hoztak létre.

Farkas Gábor megyei főkapitány tájékoztatása szerint a lakások 36, 53 és 58 négyzetméteresek. Az ingatlanok elosztása érdekében az állományon belül pályázatot hirdettek, amelyre csaknem négyszeres volt a túljelentkezés.

Az erdőgazdaság, a rendőrség és az önkormányzat közötti megállapodás alapján a lakások bérleti díjának felét az önkormányzat biztosítja. A főkapitány szólt arról is, hogy az épület többi részének felújításával a rendőrség jövőre újabb húsz lakást vehet át.

Kocsis Mihály, a Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, miután kezelésbe vették az erdészet székháza melletti, volt ÁNTSZ telephelyet, itt kapott helyet a Szent Borbála Kórház irattára, illetve az épületben működik az erdészeti termékeket árusító bolt is. A jövőben az erdészet a megyei könyvtárral együttműködve egy ökokönyvtárat is kialakítana.

Mi épül?lakásépítésTatabányarendőrség

Hírlevél

Hirdetés