2024.04.24, Szerda
Már épül az Őrségi Nemzeti Park új központja
orseginemzetipark.hu

Már épül az Őrségi Nemzeti Park új központja

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.02.10. 13:58 - Antal Zsófia

Lerakták a Natura 2000 Látogatóközpont alapkövét Őriszentpéteren. Az összesen több mint 1200 négyzetméter alapterületű épületegyüttes 2018 tavaszára készülhet el.

Hirdetés

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében létrejövő, csaknem 900 négyzetméteres látogatóközpontból és 313 négyzetméteres fogadóépületből álló komplexum - melynek építését januárban jelentették be - a tájegység természeti értékeinek bemutatását szolgálja, és új otthonra talál benne az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság is.

Kivitelezője a zalaegerszegi BMT Mérnöki Zrt., a cég nettó 401,5 millió forintos ajánlatával nyert a közbeszerzésen. A projektre további négy ajánlat érkezett, az ajánlattevők az SZT Natura 2000 Konzorcium (Szárnyasép Kft. és Tender Kft.), a Z-PANNON Építőipari, Kivitelező és Fővállalkozó Kft. és a ZÁÉV Építőipari Zrt. konzorciuma, a LATEREX Építő Zrt., valamint a Fejes - Göcsej Konzorcium (Fejes és Társa Kft, Göcsejflaszter Kft) voltak.

A beruházás közbeszerzési értesítőjéből kiderül, hogy a két épületen kívül a fejlesztés részét képezi még 1200 négyzetméter útépítés, 1100 négyzetméternyi parkoló létesítése, valamint 7500 négyzetméteren tereprendezés és zöldterület kialakítása is.

 

14 helyszínen lesz interaktív információs pont

Markovics Tibor, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatója az alapkőletételi ünnepséget követő sajtótájékoztatón elmondta: a projekt részeként 14 őrségi helyszín szolgál majd egységes információs pontként, ahol előadásokkal és interaktív kiállításokkal várják az érdeklődőket.

Hozzátette: az új látogatóközpontban és fogadóépületben a kiállítóterek és nemzeti parki irodák mellett terveik szerint helyet kap egy őrségi helyi termékeket kínáló üzlet is, a nemzeti park jelenlegi központjának átköltözése után felszabaduló Harmatfű Látogatóközpontban pedig kisebb átalakításokat követően ismét elindulhatnak az erdei iskolai foglalkozások.

Mi épül?építőipari cégeklátogatóközpontKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)ökoturizmusŐriszentpéter

Hírlevél

Hirdetés