2024.04.18, Csütörtök
Ilyen lesz Esztergom megújuló vasúti csomópontja
Facebook-NIF

Ilyen lesz Esztergom megújuló vasúti csomópontja

nif.hu, Facebook

2017.03.23. 11:45 - Antal Zsófia

A Budapest-Esztergom vonal villamosításához kapcsolódó beruházás eredményeként jövő őszre intermodális központ jön létre a városban.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában tavaly nyáron kezdődött a Rákosrendező-Esztergom vasútvonal villamosítása. Az azóta is folyamatban lévő fejlesztés során nem csupán a villamos felsővezeték épül ki, számos további elem is tartozik a projekthez. Ezek közül az egyik legjelentősebb, hogy Esztergomban intermodális csomópontot alakítanak ki, melynek megkezdéséről a NIF Facebook oldalán számolt be.

A teljes villamosítási projekt kivitelezését végző Strabag Vasútépítő Kft., MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. és TRSZ Kft. konzorciuma teljesen átépíti az esztergomi vasútállomást:

  • megújul a felvételi épület,
  • tehervonati fogadó vágánycsoport létesül,
  • a gyorsabb és kényelmesebb megközelíthetőség és a rövidebb átszállási idő érdekében áthelyezik az autóbusz pályaudvart a vasútállomás mellé.
kép: NIF (Facebook)

Az állomáson folyamatban van a tehervonati fogadóvágányok és állomási vágányok kiépítése, valamint a buszpályaudvar és az üzemi út előkészítő munkálatai és földmunkái. Jelenleg is zajlik a felvételi épület bontása, átépítése. A gázvezeték és a távhővezeték közműkiváltása már megtörtént. A kivitelezés befejezése 2018 őszére várható.

StrabagNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Mi épül?építőipari cégekvasútfejlesztésintermodális csomópontEsztergom

Hírlevél

Hirdetés