2024.04.20, Szombat
Kiderült, ki építi fel a kispesti sportcentrumot

Kiderült, ki építi fel a kispesti sportcentrumot

magyarepitok.hu

2017.03.03. 10:13 - Hegedűs Gergely

A közel négymilliárdos beruházásban egy főépület és hét futballpálya jön létre az utánpótlásközpontban. A projekt része egy közlekedési csomópont kivitelezése is.

Hirdetés

Kihirdették a Nemzeti Sportközpontok beruházásában épülő dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum közbeszerzésének nyertesét. A kispesti Bozsik-stadiontól egy kilométerre épülő központot a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. és a Wire-Vill Energetikai és Ingatlanfejlesztő Kft. kivitelezi.

A hirdetmény szerint a dunavarsányi és a budapesti cég nettó 3,89 milliárd forint összértékű szerződést köt a beruházóval.


Hét nagypálya és egy háromszintes központi épület jön létre

Ahogy azt korábban is megírtuk, a centrum a Nagykőrösi út, Méta utca, Zombor utca által határolt területen jön létre. A projektben egy háromszintes, összesen ötezer négyzetméteres oktatási épületet emelnek, mely többek közt tantermeknek, öltözőknek, kollégiumi szobáknak és irodáknak ad helyet.

A futballoktatást két világítással ellátott élőfüves nagypálya, valamint öt műfüves nagypálya szolgálja majd, utóbbiak közül kettő szintén kap világítást. Egy kisebb méretű műfüves edzőpálya is épül.

A kivitelezők feladata a kiszolgáló utak, parkolók, járdák, közművek létesítése is, valamint a környezetrendezés (patak, véderdő, erdei futópálya). További része a projektnek a Temesvári utcai új csomópont, illetve egy bekötőút megépítése.

Mi épül?sportberuházások

Hírlevél

Hirdetés