2024.04.24, Szerda
Különleges medencerendszerrel újul meg a miskolctapolcai fürdő

Különleges medencerendszerrel újul meg a miskolctapolcai fürdő

magyarepitok.hu

2017.03.19. 09:53 - Hegedűs Gergely

A rekonstrukció második ütemében különböző mélységű és hőmérsékletű medencéket alakítanak ki, vízeséseket és tavirózsákkal teli tórendszert idézve.

Hirdetés

Megjelent a miskolctapolcai strandfürdő második ütemének tervezői közbeszerzése. Az önkormányzat korábbi sajtóközleménye szerint a második ütemben a forrásvizet és a szintkülönbségeket kihasználva egy úgynevezett medence-tavirózsa fürdőrendszert hoznak létre. Ebben különböző mélységű és hőmérsékletű medencéket alakítanak ki vízeséseket és tavirózsákkal teli tórendszert idézve, füvészkert-szerűen körbevéve a vendégeket.

A miskolctapolcai strandfürdőt tíz évvel bezárása után kezdték el fejleszteni 2013-ban, a két ütemben tervezett beruházás végén nyáron 5000, télen 1300 vendég fogadására lesz képes.


Tavirózsa és tündérrózsa medence a tervek közt

A mostani hirdetményben szereplő alapkoncepció szerint megépül egy új fürdőépület, a természetes szellőztetés megoldása érdekében nyitható tetővel. A főépület és az új fürdőépület összekötése érdekében új híd épül 3,5 méteres magasságban. A felhívás hangsúlyozza, hogy a második ütemben készülő építményeknek az első ütem főépületével olyan kapcsolatot kell kialakítaniuk, hogy a két létesítmény egy funkcionális egységként működjön. A fürdőtérnél fontos építészeti koncepció, hogy akadálytalan kilátással bírjon a völgybe.

Az engedélyes terv alapján a fedett fürdőben, az alábbi, egész évben üzemelő fürdőmedencék létesülnek: gyermekmedence, élménymedence, csúszdamedence, szauna merülőmedence. A kültéren további egész évben üzemelő medencék jönnek létre: jacuzzi, sodró medence, tavirózsa medence, tündérrózsa medence.

A csak nyári szezonban üzemelő medenceként wellness medence, szülői medence, gyermek és baba medence, valamint strandmedence jön létre.


Eddig ezek épültek meg

A 2,5 milliárd forintos első ütemben a korábbi tornyos strandépület rekonstrukciójával és bővítésével egész évben üzemelő wellness részleg született. Három kúp alakú szauna-torony is épült. Emellett elkészült egy 50 méteres, 10 sávos versenymedence, és strandröplabda, valamint lábtenisz pályák létesültek. A fejlesztésnek ebben a szakaszában új burkolatot kapott az Aradi és a Hejő sétány, emellett a strand mellett a Fenyő utca meghosszabbításával egy új sétány is létrejött.

Mi épül?fürdőfejlesztésMiskolctapolca

Hírlevél

Hirdetés