2024.07.17, Szerda
Végéhez ért a kormányablak-építési program
Lakihegy Rádió-Facebook

Végéhez ért a kormányablak-építési program

MTI

2017.03.04. 05:58 - Antal Zsófia

Pénteken felavatták a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központot, benne pedig a 270-ik kormányablakot. Mostantól egy épületben működik a Járásbíróság, a Járási Ügyészség, a Járási Hivatal és a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság is.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök az átadó ünnepségen beszámolt róla, hogy Szigetszentmiklóson kapott helyet az ország utolsóként átadott kormányablaka. A több mint nyolcezer négyzetméteres igazgatási központban 270-en dolgoznak.

A településen összesen 4,4 milliárd forint kormányzati és önkormányzati forrásból egy romos épületet alakítottak át a célra. A kivitelezést a budapesti Grabarics Kft. végezte el: A+ energetikai besorolású, tehát fokozottan energiatakarékos épületet hoztak létre, valamint az épületen kívül parkolók, parkosítás, közlekedő utak, kerítés és kapuk kialakítása is a feladatukat képezte.

fotó: MTI

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a kormány 2010-ben a területi közigazgatás egyszerűsítését tűzte ki célnak. Hat évvel ezelőtt 29 kormányablakban 29 féle ügyet lehetett elintézni, ezzel szemben Szigetszentmiklóson most a 270-ik kormányablakot adták át, s 1500 ügy elintézésére van lehetőség. Közölte, tavaly az emberek 24 millió üggyel fordultak a kormányhivatalokhoz, a most megnyíló kormányablakban pedig várhatóan félezer ember fordul majd meg.

Sok szervezet integrálódott az elmúlt hat évben a kormányhivatali és a járási hivatali struktúrába, létrejött 197 járás és 25 ezer munkatárs intézi az emberek ügyeit – folytatta a miniszter. Az ügyintézés eddigi költségcsökkentése évente összesen 14,5 milliárd forintos megtakarítást jelent az embereknek. Csökkent a várakozási idő, jelentősen nőtt azoknak az ügyeknek a száma, amelyeket kevesebb mint nyolc nap alatt képes elintézni a magyar közigazgatás. Lázár János kijelentette ugyanakkor azt is, hogy még mindig nagy a bürokrácia és sok a bürokrata, ezért gondolkodni kell a következő lépéseken.

Mi épül?építőipari cégekkormányablakSzigetszentmiklós

Hírlevél

Hirdetés