2024.04.25, Csütörtök
A posta egykori működését is bemutató tájmúzeum készül a Zemplénben
Füzérkomlós (mapio.net)

A posta egykori működését is bemutató tájmúzeum készül a Zemplénben

kozbeszerzes.hu

2017.04.11. 15:55 - Antal Zsófia

Füzérkomlós központjában, a Svájci-Magyar Együttműködési Program részeként jön létre a tájház és a postamúzeum, mely elé egy postakocsit is elhelyeznek.

Hirdetés

A Sátoraljaújhely-Hegyköz Turizmusáért Egyesület a „Legek földje, Zemplén” című pályázat keretében, a Svájci-Magyar Együttműködési Program projektpartnereként tájmúzeumot hoz létre Füzérkomlóson. A szervezetek célja a beruházással az, hogy a turizmus élénkítésével munkahelyeket teremtsenek a sátoraljaújhelyi kistérségben.

A beruházás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település központjában valósul meg: az Ady Endre utca 46. alatti, már meglévő ingatlan átalakítása során az utcai első szobából tájmúzeum, a konyhából fogadó helyiség, a második szobából postamúzeum, a kamrából pedig vizesblokk lesz.

Az építési munkára kiírt közbeszerzési pályázaton a sátoraljaújhelyi IG-MEND Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. győzött, így ők végezhetik el a 15,7 millió forintos kivitelezést. Egy további cég tett ajánlatot, a budapesti Viadukt Mérnöki és Kereskedelmi Szolgáltató Kft.

A földszintes, 111 négyzetméteres épület tájmúzeumában a vidékre jellemző használati tárgyakat, parasztház berendezéseket állítanak ki, a postamúzeumban pedig korabeli hírközlési eszközök és egy működő posta kapnak helyet. Itt a vendégek megtekinthetik majd a korabeli távirat feladást, illetve képeslapokat és emléktárgyakat vásárolhatnak. Az eredeti állapotban újjáépített istállóban két ló elhelyezésére lesz lehetőség, és egy korabeli postakocsi is kihelyezésre kerül. Az épület udvarán egy kocsi-széna tároló csűr is épül.

Mi épül?építőipari cégekmúzeumFüzérkomlós

Hírlevél

Hirdetés