2024.03.29, Péntek
Két tornateremmel bővült a Dunántúl sportinfrastruktúrája
(illusztráció)

Két tornateremmel bővült a Dunántúl sportinfrastruktúrája

magyarepitok.hu

2017.04.23. 07:20 - Hegedűs Gergely

Andocson 1000 négyzetméteres, Gárdonyban 1500 négyzetméteres tornaterem épült a helyi iskola számára.

Hirdetés

Átadták a somogyi Andocs és a Fejér megyei Gárdony tornatermét a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében.

Az Andocsi Szent Ferenc Általános Iskolában épült tornatermet nettó 218 millió forintos beruházásban hozta létre a kivitelező. Az ezer négyzetméteres tornaterem 25-ször 30 méteres küzdőtérrel és kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel épült meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint az új épület egyrészt a testnevelésóráknak biztosít megfelelő körülményeket, másrészt a település közösségi rendezvényeinek és kulturális eseményeinek is otthont adhat.

A fejlesztési program keretében Somogy megyében a már átadott görgetegi és andocsi tornatermen kívül Nagyberényben épül tornaterem.


Fejér megyében öt települést érint a program

Gárdony városában a Chernel István Iskola Művészetoktatási Intézmény Gárdonyi Tagiskolája gazdagodott új tornateremmel. A nettó 255 milliós beruházást a Primofor Kft. és Primogen FM Kft. közös ajánlattevőként kivitelezte.

Az 1500 négyzetméteres tornateremben 1100 méteres küzdőtér jött létre kiszolgáló helyiségekkel. A küzdőtér függönnyel három részre osztható, így párhuzamos oktatás is lehetővé válik a helyi iskolások számára. Az épület a testnevelés feltételeinek megteremtésén túl lehetőséget nyújt minden teremsportág űzésére.

Fejér megyében további négy beruházás van folyamatban, Pázmándon és Zichyújfaluban tornaterem épül, Enyingen és Sárbogárdon pedig rövidesen tanuszodát adnak át.

Az oktatási infrastrukúrát fejlesztő programot a hazai költségvetés finanszírozza, a program első ütemében összesen 25 tornaterem, 24 helyszínen több mint 100 tanterem, 5 komplett iskola és 24 tanuszoda beruházása valósul meg.

 

Mi épül?sportberuházásokAndocsGárdony

Hírlevél

Hirdetés