2024.04.26, Péntek

Hirdetés

22 ezer négyzetméterrel bővített a magyar autóipari gyártó Cegléden
(képek: cegled.hu)

22 ezer négyzetméterrel bővített a magyar autóipari gyártó Cegléden

cegled.hu, magyarepitok.hu

2017.05.24. 09:37 - Hegedűs Gergely

Az egyéni vállalkozásból kinőtt Ecseri Kft. 6,3 milliárdos beruházásában üzemcsarnok és iroda jött létre, a cég immár félezer embert foglalkoztat.

Hirdetés

Kedden átadták az alkatrészgyártó Ecseri Kft. 6,3 milliárd forintos beruházását Cegléden. Az Ipartelepi úton létesített 20 ezer négyzetméteres üzemcsarnokkal a magyar tulajdonú vállalkozás célja a termelőkapacitás bővítése és új korszerű gépek beszerzése volt. Az új csarnokot a nyomásos alumínium öntéshez és az öntvények megmunkálásához rendezték be. A korábbi telephelyen maradt a szerszámüzem, és itt kerül kialakításra a prototípus gyártás kapacitása.

Az üzemcsarnok mellett felépült 2 ezer négyzetméternyi iroda és szociális helyiség is.

A ceglédi egyéni vállalkozásból 2000-ben létrejött vállalat autó-, gép- és elektromos ipari alkatrészeket gyárt, elsősorban exportra. A ceglédi székhelyű társaság 2013-ban kétmilliárdos beruházással Szolnokon is kialakított egy gyártóbázist. A legutolsó elérhető árbevételadatai szerint 2015-ben a cég 11,1 milliárdos forgalmat bonyolított le.

A keddi átadón Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár mintaértékűnek nevezte a társaság történetét minden családi vállalkozás számára. „Jelenleg az Ecseri Kft mintegy félezer főt alkalmaz, és ha szolnoki üzemet is hozzávesszük, akkor ez valahol 600 főnél áll meg” – hangsúlyozta a politikus. A cég a mostani beruházáshoz tavaly, egyedi kormánydöntés alapján állami támogatást kapott.

Mi épül?autóiparCegléd

Hírlevél

Hirdetés