2024.06.24, Hétfő
Az üzleti turizmust erősítik a Danubius szállodafejlesztései
dayholiday.hu

Az üzleti turizmust erősítik a Danubius szállodafejlesztései

MTI

2017.05.16. 10:10 - Antal Zsófia

A cég összesen mintegy 6,5 milliárd forintot fordított a Hilton Budapest, a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel korszerűsítésére.

Hirdetés

A Danubius 6,5 milliárd forintos, három budapesti hotelt érintő rekonstrukciója keretében a szállodák szobái és rendezvényközpontjai, valamint egyéb vendégterek újultak meg - közölte a vállalat hétfőn.

A közlemény idézi Kovács Balázs vezérigazgatót, aki elmondta: a beruházásokkal az üzleti turizmus területén kívánják erősíteni a pozíciójukat. A szállodáik bevételeinek egyre nagyobb hányadát adják a konferenciaturizmusból, illetve az üzleti céllal érkező vendégek kiszolgálásából származó bevételek. Ennek a trendnek a további erősödését valószínűsítik az első negyedéves számok is, hiszen már az év első három hónapjában elérték az előző évi konferenciamennyiségnek a kétharmadát.

 

A legnagyobb értékű beruházás a Hiltonban valósult meg

A Hilton Budapestben többek között a báltermet és a kapcsolódó kisebb termeket, valamint a szobák mintegy kétharmadát újították fel. Emellett a fejlesztés részeként egy nagyobb csoportok érkezését segítő fogadóépületet és érkezőteret, valamint egy, a Budai Várhegy sziklájába süllyesztett panorámaliftet építettek, ezzel könnyítve meg a Hiltonban megszálló vendégek érkeztetését.

A Danubius Hotel Helia szállodában az első emeleten található konferenciaszintet újították fel, a 400 fő befogadására alkalmas báltermet, valamint kilenc kisebb konferenciatermet, továbbá az ezekhez tartozó összes fogadóhelyiséget korszerűsítve. Ezzel a felújítások nem fejeződtek be, ősszel indul a beruházás újabb üteme. A Radisson Blu Béke Hotelben kétemeletnyi vendégszoba és lakosztály teljeskörű felújítása történt meg.

A Danubius 23 saját tulajdonú szállodát, több mint 5500 szobát üzemeltet. Többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 csehországi, 12 szlovákiai és 3 romániai szállodának.

Mi épül?XIII. kerületszállodafelújításBudai várturizmusTerézváros

Hírlevél

Hirdetés