2024.03.29, Péntek
Új tömböt kapott az egri kórház
(kép: mfkh.hu)

Új tömböt kapott az egri kórház

mti

2017.05.06. 06:05 - Hegedűs Gergely

A hétmilliárdos beruházásban háromszintes technológiai tömb és egységes géppark jött létre.

Hirdetés

Egerben felavatták a Markhot Ferenc Kórház 7,3 milliárd forintos fejlesztését. Az eseményen közzétett összegzés szerint a fejlesztés keretében háromszintes technológiai tömb épült, lebontották az elavult épületeket, megújult az eszközpark, korszerűbbé váltak a betegellátás feltételei.


Egységes géppark a legmodernebb technológiával

Az új technológiai tömbben kapott helyet a sürgősségi betegellátó osztály, a központi intenzív és aneszteziológiai osztály, a tíz műtőből álló műtőblokk, az európai színvonalú központi laboratórium, a központi sterilizáló, valamint az új gyermekosztály.

A központi laboratórium (fotó: MTI)

A beruházásnak köszönhetően mostantól a radiológiai osztályon is végezhetnek kardio-CT-vizsgálatot. Az osztályon egységes géppark áll rendelkezésre, melyben a legmodernebb technológia a digitális röntgenektől az ország egyik legfejlettebb intervenciós berendezésén (érfestő) át a CT- és az MR-diagnosztikában is megjelenik.


Nem hagyták elhalni a projektet

Az átadón Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szólt azokról a nehézségekről, amelyekkel a projekt során kellett szembesülni: elrontott és megvalósíthatatlan tervek fémjelezték a kezdeteket, és többször kellett újraéleszteni a projektet. Kifejtette a kormány elkötelezettségét az egészségügy fejlesztése mellett, aminek jele az ápolónők három év alatt ütemezetten megvalósuló 65 százalékos béremelése is.

A központi aneszteziológia és intenzív betegellátó osztály egyik kórterme (fotó: MTI)

Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója elmondta, hogy minőségi diagnosztika kerülhetett Egerbe, és ebben nagy szerepe volt a kormánytól kapott pótlólagos hétszázmillió forintnak, amelyet 2015 végén biztosítottak a beruházás folytatása érdekében.

kórházfejlesztésMi épül?Egeregészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés